Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

 

 
 PRATIMO ZA VAS 
krediti 
bespovratna sredstva
 potpore


 

Njemački veleposlanik posjetio Sinj

            

Njemački veleposlanik u Hrvatskoj dr. Bernd Fischer, 12. rujna 2011. sudjelovao je u Hrvatskoj gospodarskoj komori–županijskoj komori Split, Obala Ante Trumbića 24, na skupu o suradnji Njemačke i Splitsko-dalmatinske županije na razvojno-istraživačkim projektima na kojoj su u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije sudjelovali njemački i hrvatski predstavnici. Na predmetnom  skupu veleposlanik dr. Fischer održao je izlaganje o njemačko-hrvatskoj gospodarskoj suradnji s posebnim osvrtom na korištenje održivih izvora energije.

Veleposlanik je ujedno promovirao korištenje održivih izvora energija koristeći vozilo e-smart na električni pogon koje na raspolaganje stavljaju tvrtke Euroline iz Zagreba i Autoline iz Splita, te je Veleposlanik u društvu župana Splitsko-dalmatinskog, gosp. Ante Sanadera posjetio Grad Sinj, gdje ih je primio gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan.

 

 

Prijam za veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država


Dana 07. kolovoza 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan upriličio je prijam za veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država gospodina James B. Foley.

Uz gradonačelnika Ivicu Glavana prijamu su nazočili predstojnik Ureda Grada Sinja, Igor Vidalina i Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković.
 
Nakon iskazane dobrodošlice gradonačelnik je upoznao veleposlanika s poviješću Grada Sinja, posebno vezano za današnju 296. Sinjsku alku, te uručio prigodne darove za gospodina James B. Foley i njegovu suprugu.
 


          Svečanost polaganja kamena temeljca u GZ Kukuzovac 

Dana 4. kolovoza 2011.g. u Gospodarskoj zoni Kukuzovac upriličena je svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju dva objekta. 

              
             
Investitor Pirson montaža iz Klisa na parceli od 3613 m2 izgradit će pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija te planira otvaranje 20-tak novih radnih mjesta.

      
                       
Tvrtka Olasagasti d.o.o. iz Komiže na parceli od 3949 m2 sagradit će pogon za preradu ribe i ribljih proizvoda u kojem će se otvoriti 35 do 40 novih radnih mjesta.

Pored predstavnika Grada Sinja, djelatnika GZ Kukuzovac i investitora, svečanosti je nazočio i dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.
 

               Veleposlanik Republike Srbije posjetio Sinj

 
         

 
Dana 15. lipnja 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan upriličio je prijem za veleposlanika Republike Srbije gospodina Stanimira Vukičevića. Uz gradonačelnika Glavana prijemu su nazočili dogradonačelnik Zoran Vujanović, predstojnik Ureda Grada Sinja Igor Vidalina, direktorica GZK Dijana Breko i Velimir Milošević te predstavnik srpske nacionalne manjine u Sinju Dušan Stojanac.
Nakon iskazane dobrodošlice gradonačelnik je upoznao veleposlanika s najvažnijim projektima u gradu Sinju te strategiji razvoja (s posebnim naglaskom na razvoj Gospodarske zone Kukuzovac), a veleposlanik je govorio o mogućem ulaganju potencijalnih investitora iz Srbije u Gospodarsku zonu Kukuzovac.
Nakon službenog primanja u Uredu gradonačelnika veleposlanik je u pratnji domaćina obišao Galeriju Sikirica i Muzej Cetinske krajine.


                     Veleposlanik Države Izrael posjetio Sinj 

             

            


Dana 03. svibnja 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan sa svojim suradnicima upriličio je prijem za veleposlanika Države Izrael gosp. Yosefa Amranija. Nakon iskazane dobrodošlice gradonačelnik je upoznao veleposlanika s najvažnijim projektima u gradu Sinju te strategiji razvoja,  s posebnim naglaskom na razvoj Gospodarske zone Kukuzovac, a veleposlanik je govorio o mogućnostima ulaganje njegove zemlje u Hrvatsku.
Nakon službenog primanja u Uredu gradonačelnika veleposlanik je u pratnji domaćina obišao Galeriju Sikirica i Muzej Cetinske krajine.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK , s Ivanom Jukićem vl. obrta „BRAĆA“ Sinj 

               

Nakon što je u mjesecu listopadu 2009. godine između Grada Sinja i Ivana Jukića, vl. obrta „BRAĆA“ Sinj zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 21. travnja 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, s imenovanim investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK.
Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je investitoru prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/215 k.o. Turjaci ukupne površine 2.973 m2, radi izgradnje proizvodno-poslovne građevine namijenjene proizvodnji te obradi kamena i kamenih elemenata.

Prijem za predstavnike ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine, Izraela i Hrvatske  

              

Dana 14. travnja 2011. g. predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Milan Smoljo i zamjenik gradonačelnika Grada Sinja Zoran Vujanović, upriličili su prijem za predstavnike ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine, Izraela i Hrvatske u uzrastu U-18, koje u Sinju borave u okviru Europskog ragbi prvenstva, te im uručili prigodne darove. 

 Gradonačelnikov prijem za Sinjske mažoretkinje 

  

Dana 13. travnja 2011. godine Gradonačelnik Ivica Glavan u Gradskoj vijećnici upriličio je primanje za Sinjske mažoretkinje koje su na Državnom prvenstvu u Čakovcu ostvarile ukupnu pobjedu osvojivši 15 zlatnih, 6 srebrnih i 3 brončane medalje u raznim natjecateljskim kategorijama. Na Prijemu je, uz čestitke za ostvarene uspjehe, uručio prigodne darove, a posebnu nagradu Gradonačelnik je dodijelio voditeljici mažoretkinja Vesni Jukić-Bračulj.Posjet novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića Gradu Sinju 23.01.2010. godine


 

 

Dana 23. siječnja 2010. godine novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović sa svojim suradnicima posjetio je Grad Sinj. Tom prigodom isti su održali sastanak s domaćinom, gradonačelnikom Grada Sinja Ivicom Glavanom i njegovim suradnicima te županom Splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom.
Po završetku sastanka novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i njegovi suradnici u pratnji gradonačelnika i župana, prošetali su ulicama Grada Sinja te posjetili Alkarske dvore gdje su se susreli s predsjednikom Viteškog alkarskog društva dr. Stipom Jukićem i članovima VAD-a.
Nakon tog posjeta, na Trgu kralja Tomislava izabrani predsjednik RH Ivo Josipović u ugodnoj atmosferi družio se s građanima Grada Sinja, koji su mu izržavali podršku i čestitali na izboru za predsjednika Republike Hrvatske.


Posjet gradonačelnika Sinja Ivice Glavana, dogradonačelnice Elene Perković-Paloš i tajnika Grada Igora Vidaline sinjskom rodilištu dana 02.01.2010.g.

 

        
Prva beba rođena u 2010. godini u sinjskom rodilištu je curica koju je rodila gospođa Ivana Modrić. Tom prigodom gradonačelnikm Sinja Ivica Glavan dana 02.01.2010.g. sa svojim suradnicima je posjetio rodilište te gospođi Ivani Modrić i gospođi Kristini Budimir-Bekan, koja je rodila sina 31.12.2009.g., uručio prigodne darove.


 

Svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju studenata za akademsku 2009./2010. godinu 

    
Dana 30. prosinca 2009. g., u prostorijama Gradske vijećnice gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sa svojim suradnicima upriličio je potpisivanje ugovora o stipendiranju za akademsku 2009./2010. g. 
  

Prijam za predstavnike Ragbi kluba "Sinj" i Kluba "Tang soo do" Sinj

     
Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan zajedno sa pročelnikom Odjela za društvene djelatnosti Grada Sinja Željkom Sesardićem, dana 29. prosinca 2009.g., upriličio je prijam za predstavnike Ragbi kluba "Sinj" i kluba "Tang soo do" te im čestitao na uspjesima postignutima u 2009. godini.

Potpisivanje petog predugovora za kupnju zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac


Dana 30.studenoga 2009.g. u Uredu gradonačelnika grada Sinja potpisan je peti predugovor za kupnju zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac. Gradonačelnik Ivica Glavan zaključio je predugovor sa Jozom Smoljom vlasnikom Obrta "Švabo" Otok.
 

Potpisivanje četvrtog predugovora za kupnju zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac

Dana 17. studenoga, 2009. g. u Uredu gradonačelnika potpisan je četvrti predugovor za kupnju zemljišta na Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Gradonačelnik Ivica Glavan potpisao je predugovor sa direktorom tvrtke "Kalup" d.o.o. Sinj, gosp. Josipom Ćurkovićem.
Potpisivanje trećeg predugovora za kupnju zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac

Dana 12. studenoga 2009. g. u Uredu gradonačelnika potpisan je treći predugovor za kupnju zemljišta na Gospodarskoj zoni Kukzovac, ovoga puta sa Obrtom "C-mont" iz Sinja.
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić otkrio obnovljenu i ponovno postavljenu ploču u časta Ante Bakotića Bake 

                
Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske u Sinju je dana 31. listopada 2009.g. otkrio obnovljenu i ponovno postavljenu spomen ploču u čast Ante Bakotića Bake.
Prijam za Sinjske mažoretkinje i Željka Ćurkovića

   
Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan zajedno sa svojim zamjenikom dogradonačelnikom Zoranom Vujanovićem i pročelnikom Odjela za društvene djelatnosti Željkom Sesardićem, dana 26. listopada 2009.g., upriličio je prijam za Sinjske mažoretkinje i Željka Ćurkovića, najboljeg srednjoškolca u Dalmaciji u kategoriji srednjih strukovnih škola prema natječaju "Slobodne Dalmacije". 

Polaganje kamena temeljca 

           
Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan dana 12. listopada je polaganjem kamena temeljca označio početak radova na izgradnji nove peradarske farme za uzgoj koka nesilica tvrtke "Mostina" iz Glavica. 


 

Blagdan Velike Gospe i Dan Grada Sinja

                       

Dana 13. kolovoza održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, koja se održava povodom Blagdana Velike Gospe i Dana Grada. Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja za 2008. godinu:


Nagrada za životno djelo: Janko Kelava (posthumno)


Osobne nagrade: Stipica Modrić i Josip Gugić-Joskan


Osobna nagrada: Davorka Dukić


Kolektivna nagrada: KUU Sinjske mažoretkinje


Kolektivna nagrada. KUD Glavice


                                             294. Sinjska alka

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa slavodobitnikom 294. Sinjske alke Antom Zoricom i njegovim momkom Ivicom Matićem


Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija
Copyright 2008-2011 Grad Sinj