Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Turistička zajednica

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SINJA
Adresa: Put Petrovca 12, 21230 Sinj
Tel./fax: 021/826-352
e-mail:
tzg-sinja@st.t-com.hr
web:     http://www.visitsinj.com

SINJ – „ZLATNI BUZDOVAN, OD DAVNINE JUNAČKI MEGDAN“

    Sinj – biser u škrinji Dalmatinske zagore, središte Cetinske krajine, vladar plodnih polja, bistrih i hladnih voda i tajnovitih planina – grad koji posjetitelja osvaja u trenutku i namamina povratak. Naseljen od neolitika, u antičko doba je bio pod rimskom vlašću koja je u blizini ostavila važne arheološke lokalitete. Najpoznatiji je po slavnoj viteškoj igri, Sinjskoj alci, koja se održava svake godine prve nedjelje u kolovozu u spomen junačke pobjede nad Osmanlijama 1715.Bogato ukrašene izvorne odore, topot konja, pucanj mačkula sa Staroga grada, zvonki susret koplja i alke, natjecateljski duh i viteško dostojanstvo uvjerljivi su jamci neprocjenjive vrijednosti Alke koju, kao svjetsku nematerijalnu baštinu, odnedavno štiti i UNESCO.

    Sinj je i grad Gospe Sinjske, zaštitnice i nebeske spasiteljice te jedno od najvećih marijanskih svetišta u Hrvatskoj. Na Veliku Gospu, 15. kolovoza, hodočasnici pristižu iz svih krajeva na svečano slavlje i procesiju s Gospinom slikom. Grad je to i nebrojenih prilika za aktivni odmor, od planinarenja, jahanja, biciklizma, kanu safarija na Cetini do lova i ribolova, padobranstva i paraglidinga. U Muzeju Cetinske krajine i Arheološkoj zbirci Franjevačkog samostana mogu se vidjetivrijednieksponati i dragocjeni nalazi koji svjedoče o bogatoj i burnoj povijesti, a u galerijama se može uživati u izvanrednim umjetničkim postavima, koncertima, književnim i filmskim večerima te sudjelovati u raznim kreativnim radionicama.

    Sinjani, srdačni i gostoljubivi domaćini, poznati su po nenadmašnim gastronomskim specijalitetima koji će zagolicati svako nepce. Nezaobilazni su sinjski arambašići, zaštićeno tradicionalno jelo, a svakako valja kušati i uštipke i osladiti se rafiolima.

      ALKAR (foto: A. Gašpar) 
    
DETALJI S ALKARSKE UNIFORME (foto: B. Čović)
ALKARSKA POVORKA (foto: A. Gašpar)

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit