SCZ SDŽ
PRIOPCENJE SCZ SDŽ 23.12.2021.
23. prosinca 2021.
Obavijest o poništenju postupka jednostavne nabave
24. prosinca 2021.
stacionar

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj iz gradskog proračuna izdvojit će cca 140 tisuća kuna za kupnju 8 električnih kreveta za pacijente na stacionaru u Domu zdravlja – Ispostavi Sinj.
Gradonačelnik je danas, uoči Božića, posjetio sinjski stacionar koji skrbi za starije i nemoćne pacijente s područja Sinja, cijele cetinske krajine i šire.


U razgovoru s osobljem, među ostalim problemima koje imaju, istaknuli su nedostatak električnih bolničkih kreveta.
Prostorije stacionara, nije tajna, nisu dobro opremljene, a pacijentima je na raspolaganju tek 8 mehaničkih i 4 električna kreveta koji nisu prikladni za rad medicinskog osoblja u 21. stoljeću kao ni za dugotrajno ležeće pacijente.
„Medicinsko osoblje na sinjskom stacionaru radi u iznimno teškim uvjetima i ne uvjetnim prostorima, ali su uvijek raspoloženi i na usluzi kako pacijentima tako i njihovim obiteljima. Iako nam to nije obaveza, jer je Dom zdravlja u Sinju u vlasništvu Splitsko – dalmatinske županije, želimo ulagati kako bi poboljšali kvalitetu života naših sugrađana koji koriste usluge rodilišta, Hitne pomoći i stacionara. Naše vrijedne medicinske sestre skrbe ne samo o ljudima iz Sinja nego i o pacijentima iz Hrvaca, Otoka, Dicma, Trilja, ali i iz drugih djelova Dalmacije. Žalosno je što u stacionar nitko ne ulaže. Pozivam i ostale gradonačelnike i načelnike s našega područja da u ovo blagdansko vrijeme, pred Božić, pokažu senzibilitet prema starim i nemoćnim osobama sa svoga područja i doprinesu poboljšanju kvalitete života u stacionaru“, rekao je gradonačelnik Bulj.
Podsjetimo, gradonačelnik Bulj od početka svog javnog djelovanja upozoravao je na probleme u Domu zdravlja u Sinju te je bio pokretač i organizator raznih akcija za poboljšanje uvjeta u Domu zdravlja – Ispostavi Sinj, a pokrenuo je i organizirao potpisivanje peticije za ostanak rodilišta u Sinju.