Donesene mjere o načinu održavanja vjenčanja, sprovoda te zabrani korištenja dječjih i sportskih igrališta na području Grada Sinja
21. ožujka 2020.
Donesene mjere o privremenoj obustavi javnog prometa i ograničavanju javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu
21. ožujka 2020.

Stožer Civilne zaštite Grada Sinja vezano uz Odluke Nacionalnog stožera apelira na sve građane da se strogo pridržavaju donesenih Odluka te mjera ograničavanja društvenog okupljanja i distanciranja kako bi svojim trezvenim i odgovornim ponašanjem pridonijeli zajedničkom cilju – očuvanju javnog zdravlja i života svih građana.
Posebno se upozoravaju građani da nije dozvoljeno okupljanje ispred lokalnih trgovina gdje se ispijaju alkoholna pića i ostvaruje društveni kontakt. Stoga se mole vlasnici trgovačkih centara i manjih lokalnih trgovina, da s ciljem daljnjeg provođenja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa (Covid-19) te dodatne zaštite stanovništva, ograniče prodaju alkoholnih pića i okupljanje ispred dućana. Isto tako napominje se kako su zabranjena sva sportska i društvena okupljanja, uključujući i Sinju svojstvena tradicionalna nedjeljna okupljanja na balotama.
Provedbu navedenih mjera kontrolirat će policija i komunalno redarstvo, koji će kažnjavati sve koji se ne pridržavaju predmetnih Odluka.

Odgovori

Skip to content