Čestitka gradonačelnice povodom Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine
30. svibnja 2019.
Gradonačelnica Križanac pozvala birače da iziđu na glasovanje na izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Sinja
31. svibnja 2019.

Dana 30. svibnja 2019. godine u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata s područja Sinja i cetinskog kraja, te suorganizaciju Grada Sinja i Grada Trilja svečano je obilježen Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine.

Program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja u Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata, ispred zgrade Gradske uprave Sinj. Vijence su položili predstavnici gradova i općina s područja cetinskog kraja, predvođeni gradonačelnicom Sinja Kristinom Križanac, predstavnici Splitsko- dalmatinske županije, predstavnici braniteljskih udruga proizišli iz Domovinskog rata, predstavnici gradskih vijeća Sinja i Trilja, političkih stranaka, Ministarstva hrvatskih branitelja, Vojarne 126. brigade HV-a Sinj, MUP-a, Viteškog alkarskog društva i drugi. Molitvu odrješenja molio je župnik Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Perica Maslać. Zatim su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom trgu. Program obilježavanja je nastavljen u Trilju, gdje je u crkvi Sv. Mihovila služena misa zahvalnica za Domovinu i sve poginule i preminule hrvatske branitelje, koju je predvodio je triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas, uz koncelebraciju fra Daniela Stipanovića.

Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenja svijeća na Spomen obilježju poginulih branitelja ispred triljske crkve te mimohod hrvatskih branitelja do triljskog gradskog parka, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulom hrvatskom branitelji Igoru Lipotiću Igiju.

Odgovori

Skip to content