Prostorno planska dokumentacija
8. ožujka 2018.
U Sinju održano prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke 2018.
12. ožujka 2018.

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka Zagreb je ove godine ugostio 3. Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, uz organizaciju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović. Jedan od partnera kongresa je i Grad Sinj, na kojem su uz gradonačelnicu Sinja Kristinu Križanac sudjelovale i uspješne sinjske poduzetnice. Na jučerašnjem kongresu je sudjelovalo preko 500 poduzetnica s ovog dijela Europe a na Poduzetničkom sajmu je preko 70-tak izlagača predstavilo uspješne poduzetničke poduhvate, svoje uspješno poslovanje, ali i bogatstvo poslovnog angažmana i proizvoda.

“Grad Sinj se pridružio radu ovog kongresa i sajma, a sve to u svrhu važnosti okupljanja, razmjene ideja i informacija. Ovo današnje predstavljanje svakako je dobra prilika da uspješne poduzetničke priče i vrijedna postignuća poduzetnika iz Sinja promoviramo širem tržištu, kako kongres i sajam imaju međunarodni karakter i ovo je još jedan vid podrške njima”, rekla je gradonačelnica Kristina Križanac.

Poduzetnike iz Grada Sinja i cetinskog kraja na sajmu u sklopu kongresa su predstavljale Ana Barać, direktorica Poduzetničkog centra Sinj i Ana Penić, direktorica tvrtke Tesoro d.o.o., koje su objeručke prihvatile ovu priliku za predstavljanje i povezivanje, te razmjenu korisnih informacija, savjeta i iskustava. Poduzetnički centar Sinj je predstavljao zanatske obrte i OPG-ove s područja Sinja. Tako su na sajmu predstavljeni sinjski suhomesnati proizvodi, s kojima su posjetitelji bili oduševljeni, kao i tradicionalnim rukotvorinama i suvenirima zanatskih obrta s područja Sinja. Direktorica tvrtke Tesoro d.o.o. je predstavila usluge projektiranja, gradnje i nadzora objekata, te razmijenila iskustva s drugim tvrtkama iz iste branše.

Zanimljivost ovogodišnjeg Poduzetničkog sajma bila je i činjenica da je po prvi puta hrvatskom, ali i regionalnom tržištu predstavljeno desetak premijernih proizvoda i usluga žena u poduzetništvu, koje su izabrale upravo 08. ožujka kako bi označile početak prodaje i promocije svojih poslovnih projekata.

Odgovori

Skip to content