STOŽER CZ SINJ
Novo radno vrijeme COVID punkta
10. ožujka 2022.
9. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
11. ožujka 2022.
GRAD SINJ

Projekt „Sinj – pametni grad“ prijavljen je na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno – tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“, objavljenu u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.- 2026.g.

Cilj projekta je razvoj koncepta pametnog grada korištenjem digitalnih i komunikacijskih tehnologija kako bi se znatno unaprijedio način pružanja, učinkovitost i transparentnost javnih usluga i tako zadovoljile važne potrebe ciljnih skupina – općeg stanovništva i poduzetnika s područja Grada Sinja.


Prva aktivnost je uspostava osnovne serversko – komunikacijske infrastrukture, kao temelja za pružanje javnih usluga Grada Sinja i s njim povezanih pravnih subjekata. Te usluge će korištenjem sigurne, brze, učinkovite i pouzdane digitalne infrastrukture zadovoljiti potrebe ciljnih skupina i omogućiti brzu razmjenu podataka između različitih gradskih sustava na dobrobit njihovih korisnika.

Druga aktivnost razvoj je aplikativnog informatičkog sustava (web aplikativnog sustava i mobilne aplikacije) koji bi ciljnim skupinama omogućio ili poboljšao sljedeće usluge:

  • Pristup javnim informacijama i podacima kojima upravljaju Grad Sinj i povezani pravni subjekti korištenjem jedinstvenog web portala i mobilne aplikacije, a odnosi se na podatke i informacije od javnog interesa
  • Pristup osobnim informacijama kojima upravljaju Grada Sinj i povezani pravni subjekti uz odogovarajuću autentifikaciju i autorizaciju korištenjem web portala i mobilne aplikacije
  • Pristup katalogu svih usluga, sadržaja i procesa koje Grad Sinj samostalno ili u suradnji pruža ciljnim skupinama
  • Interaktivni sustav komunikacije Grada Sinja i povezanih pravnih subjekata s ciljnim skupinama radi njihovog informiranja o raspoloživosti usluga i pravu na njih.
  • Proaktivni sustav obavještavanja i savjetovanja ciljnih skupina

Ukupna vrijednost projekta pripreme projektno – tehničke dokumentacije „Sinj – pametni grad“ je 1.675.000,00 kn, uz intenzitet potpore od 90 %.