logo_gradSinj_naslovna
Prijam Sinjskih mažoretkinja nakon uspjeha na Europskom prvenstvu
18. listopada 2019.
logo_gradSinj_naslovna
Obavijest o sufinanciranju kupnje udžbenika učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja
21. listopada 2019.

Dana 18. listopada 2019. godine u Sinju je počeo projekt „72 sata bez kompromisa“, čije volontere je posjetila i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Na području Sinja provodi se osam akcija, a one uključuju prikuplje se hrane za Crveni križ i Caritas u trgovačkim centrima, kreativnu radionicu za djecu na Šetalištu Alojzija Stepinca u okviru koje će biti organizirani sportski sadržaji. U subotu 19. listopada volonterima će se pridružiti i polaznici kateheza za djecu, a organiziran je i posjet Centru Juraj Bonaći u Sinju kao i druženje s korisnicima. Volonteri će posjetiti domove starijih i nemoćnih u Sinju, organizirati humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima.

Projekt „72 sata bez kompromisa“ održavat će se do nedjelje 20. listopada 2019. godine.

„72 sata bez kompromisa“ je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva – diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.