240602021
Počinje pranje ulica u užoj jezgri Sinja
24. lipnja 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 25.6.2021.
25. lipnja 2021.
LOGO SINJ

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj zatražio je sastanak s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem na temu neadekvatnog i po život opasnog prijevoza putnika u Sinju.

Naime, gradonačelnik Bulj je već ranije je, kao saborski zastupnik, više puta postavljao pitanja o neadekvatnom prijevozu putnika na području Grada Sinja i upozoravao na prijevozničku tvrtku “Promet Sinj” koja zastarjelim i neispravnim autobusima dovodi u pitanje sigurnost i živote putnika.

„Naime, autobusi tvrtke „Promet Sinj” su zastarjeli i tehnički neispravni te se često kvare. Posljednjih godina zapalilo se nekoliko autobusa u vožnji i prava je sreća da nije bilo ozlijeđenih osoba. Posljednji slučaj dogodio se prije dva dana kada je autobusu na sred državne ceste D1 ispao kotač u vožnji. Građani Sinja su u strahu i boje se prevoziti javnim prijevozom koji Grad Sinj sufinancira“, navodi gradonačelnik u dopisu te drži kako se autoprijevoznik tehnički neispravnim vozilima svjesno ugrožava korisnike svojih usluga i da nije ispunio minimalne tehničke uvjete za prijevoz putnika te moli za inspekcijski nadzor tvrtke.

„Provođenje inspekcijskog nadzora, tražio sam i u listopadu 2019. godine, ali do danas nisam dobio odgovor koje je točno upravne i neupravne mjere, sukladno svojim ovlastima poduzelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture“, kaže gradonačelnik Bulj koji je zbog svega navedenog hitno zatražio sastanak s ministrom kako bi našli zajedničko rješenje problema i osigurali građanima, učenicima i studentima sigurnost u prometu.