stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 10.5.2020.
10. svibnja 2020.
cz rh
Nove Odluke Stožera CZ RH u III. fazi relaksacijskih mjera
11. svibnja 2020.
cz rh

Stožer CZ RH dana 9. svibnja 2020. godine donio je Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH.
Odlukom se „otvaraju granice“ i hrvatskim državljanima omogućava ulazak u Republiku Hrvatsku, odnosno odlazak u inozemstvo uz pridržavanja općih i posebnih preporuka HZJZ. Isto tako kada postoje poslovni razlozi ili gospodarski interesi, ulazak u RH uz pridržavanja preporuka HZJZ omogućen je građanima država članica EU i članova njihovih obitelji, te drugim osobama u skladu s Odlukom. Najznačajnija novina je da prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku osobe koje ulaze na teritorij Hrvatske neće morati provoditi mjeru obvezne samoizolacije u trajanju od 14 dana, no tijekom tih prvih 14 dana sukladno obvezujućoj Preporuci HZJZ izlasci iz smještaja ograničavaju im se samo na nužne.
Više detalja možete pogledati ispod ove objave u Odluci Nacionalnog stožera CZ te Preporukama i uputama (letak koji će se dobivati na granici) HZJZ koje su donesene 10. svibnja 2020. godine.