Završeno uređenje parka ispred zgrade Gradske uprave
5. listopada 2019.
Svečanost otkrivanja biste dr. sc. Marka Veselice
7. listopada 2019.

Dana 06. listopada 2019. godine je u organizaciji Udruge „Veterani 126. brigade Sinj“ i Grada Sinja obilježena 28. godišnjica od osnutka brigade i Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Spomen parku hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule i preminule pripadnike 126. brigade, kao i za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Vijence su položila izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Županije Splitsko-dalmatinske, Grada Sinja, Grada Trilja, Općina Hrvace, Općine Otok, udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja cetinskog kraja, VAD-a, GO HDZ-a Sinj i MOST-a nezavisnih lista. Molitvu odrješenja za poginule branitelje predvodio je fra Marko Đerek. Prisutnima se obratio predsjednik udruge „Veterani 126. brigade Sinj“, Boško Vladović, prisjećajući se osnutka i djelovanja brigade. U svojstvu izaslanika Ministra branitelja Republike Hrvatske, prisutnima se obratio Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja.

Nakon pozdravnih govora pročitana je čestitka sinjske izvršne vlasti i Gradskog vijeća Grada Sinja u prigodi dana 126. brigade i Dana neovisnosti RH. Vijenci i svijeće potom su položeni kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, na istoimenom trgu.

U utorak 08. listopada 2019. u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10 sati održati će se Sveta misa zahvalnica za Domovinu, za poginule i preminule pripadnike 126. brigade HV-a, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.