ZAŽELI
ODRŽANI RADNI SASTANCI U SKLOPU PROJEKTA “ZAŽELI – SUSJEDE BRINU O SUSJEDIMA – FAZA 2”
25. veljače 2022.
SCZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 26.02.2022.
26. veljače 2022.
STOŽER CZ SINJ

U prostorijama JVP Sinj održan je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Sinja na kojem se raspravljalo o 10 točaka dnevnog reda.


Načelnik Stožera Denis Bobeta iznio je Plan rada Stožera civilne zaštite za pripremu protupožarne sezone u 2022. godini te financijski plan prema kojem će Grad Sinj za financiranje sustava civilne zaštite, a u sklopu njega zaštite od požara, na području Grada Sinja izdvojiti 7.005.000,00 kuna.


Načelnik je ocijenio kako Grad Sinj ima dobru protupožarnu zaštitu te pohvalio JVP Sinj i zapovjednika Stipu Ančića koji su uvijek na usluzi Gradu i građanima. Na sastanku su prezentirani i problemi s kojima se susreću djelatnici pri čišćenju i uklanjanju divljih deponija na području grada Sinja te je istaknuta potreba čišćenja i održavanja starih protupožarnih puteva kao i izrada novih, pogotovo na područjima koji su u vlasništvu Hrvatskih šuma.


Načelnik Bobeta predložio je Stožeru da razmotri i predloži gradonačelniku Sinja Miru Bulju da se odrede pogodni lokaliteti i prostori zbog uspostave zapovjednih mjesta kod zapovijedanja i koordinacije u gašenju požara te plan korištenja teške građevinske mehanizacije za žurnu izradu protupožarnih prosjeka i probijanja protupožarnih putova na području Grada Sinja. Gradonačelniku će se, također, predložiti i Plan donošenja operativne provedbe Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2022. godini kao i Plan aktivnog uključivanja svih subjekata i vatrogasnih postrojba u akciju gašenja požara za 2022.godini


Na sastanku je dogovorena redovna obuka članova Stožera CZ kao i način obilježavanja Dana civilne zaštite.