logo_gradSinj_naslovna
Konačna rang lista za dodjelu stipendija srednjoškolcima za školsku godinu 2019./2020.
17. ožujka 2020.
logo_gradSinj_naslovna
Obavijest o obustavljanju planiranih aktivnosti vezanih za upis vojnih obveznika na području Grada Sinja
20. ožujka 2020.

Dana 19. ožujka 2020. godine, Stožer civilne zaštite Grada Sinja sastao se u Gradskoj upravi pod vodstvom gradonačelnice Kristine Križanac i načelnika Stožera Igora Vidaline, na temu djelovanja svih službi i njihovih resursa u situacijama vezanim za prevenciju, zaštitu i pojavu koronavirusa (COVID-19). Uz članove Stožera sjednici su nazočili i voditeljica Sinjske ispostave Zavoda za javno zdravstvo SDŽ, područni epidemiolog dr. Ana Kokot Živalj i sanitarni inspektor Vitomir Filipović Grčić.

Uvodno je konstatirano kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, sukladno zakonskim ovlastima dana 19. ožujka 2020. godine donio Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, te Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Obje odluke su stupile na snagu, danas 19. ožujka a možete ih preuzeti ispod ove objave.

Na sjednici je konstatirano kako za sada na području Grada Sinja nema oboljelih, te je situacija stabilna, no itekako je važno pridržavati se propisanih higijenskih mjera, mjera o samoizolaciji, te uputa zdravstvenih tijela i institucija kao i Odluka Nacionalnog stožera. Sve službe su sukladno svojim ovlastima na raspolaganju sa svojim ljudstvom i resursima.

Isto tako konstatirano je da se projekt „Zaželi“ i dalje nesmetano odvija na način koji će omogućiti da korisnici projekta „Zaželi“ dobiju potrebnu i odgovarajuću skrb u smislu dostave lijekova i higijenskih potrepština te eventualno namirnica, a da pritom nema socijalnog i fizičkog kontakta, kako gerontodomaćice ne bi ugrozile svoje zdravlje niti zdravlje krajnjih korisnika.
Sve ostale rizične skupine stanovnika (stariji, nemoćni i kronični bolesnici) u samačkim domaćinstvima koji nisu uključeni u projekt „Zaželi“, pomoć u nabavi lijekova i higijenskih potrepština, kao i namirnica, te sličnu vrst pomoći moći će realizirati putem Gradskog društva Crvenog križa Sinj i njegovih volontera, a o čemu je javnost već informirana.

Zaključno, članovi Stožera pozivaju građane te pravne i fizičke osobe na pridržavanje donesenih Odluka Nacionalnog stožera kako bi svojim trezvenim i odgovornim ponašanjem pridonijeli zajedničkom cilju – očuvanju javnog zdravlja i života svih građana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus od 18.3.2020.g., mogu se dobiti u pozivnom centru s brojem 113 gdje će građanima od 7 do 22 sata svaki dan na upite odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci ili na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr , a u slučaju potrebe mogu kontaktirati Stožer civilne zaštite Grada Sinja na dežurni mobitel broj: 099 6610 592 ili email: stozerczsinj@sinj.hr .