LOGO SINJ
Rezultati pisanog testiranja i poziv za usmeni intervju
19. srpnja 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 20.7.2021.
20. srpnja 2021.

Uz dva najveća događaja – 306. Sinjsku alku i proslavu blagdana Gospe Sinjske, u sljedećih mjesec i pol dana Sinjani i svi oni koji dođu u grad pod Kamičkom moći će posjetiti Sajam sela, uživati u dobroj glazbi na SARS festivalu i Nebesa festu, doživjeti najslavniju sinjsku bitku kroz predstavu ‘Opsada Sinja 1715.’ te posjetiti brojne druge predstave, koncerte, izložbe i sportske događaje.


Manifestaciju ‘Dani Alke i Velike Gospe’ svečano je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić
‘Izuzetna mi je čast što vas sve skupa mogu pozdraviti i zaželjeti vam dobrodošlicu ispred Grada Sinja i Gradskog vijeća Grada Sinja. Nas domaćine pozivam da pokažemo naše nadaleko poznato gostoprimstvo, a vama dragi gosti želim da se ugodno osjećate te da upoznate naše vjerske, kulturne, sportske i tradicijske vrijednosti i našu bogatu gastronomsku ponudu. Cilj nove gradske vlasti i gradonačelnika Mira Bulja je da duh Alke i Velike Gospe živi 365 dana u godini i na tome ćemo ustrajati. Sve vas skupa pozivam da u danima koji slijede uistinu uživate u bogatom programu i da svi ove dane provedemo u radosti, ali i u dostojanstvu. Stoga, uz prizivanje Božjeg blagoslova i zagovora naše Nebeske Majke Čudotvorne Gospe Sinjske, Dane Alke i Velike Gospe 2021. proglašavam otvorenim’, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić.
Blagoslov okupljenima ispred crkve Čudotvorne Gospe Sinjske udijelio je fra Toni Šimunović Erpušina.


Prije početka programa, defile ulicama grada održali su alkar i alkarski momak, Sinjske mažoretkinje, Gradska glazba Sinj, članovi udruge PKD ‘Gaj Laberije’ te kulturno-umjetnička društva ‘Cetina’ i ‘Sinj’. Građani okupljeni na Pijaci uživali su u taktovima Gradske glazbe i koreografijama Sinjskih mažoretkinja, a posebnim pljeskom pozdravili su reru koju je izveo KUD ‘Cetina’ te Sinjsko kolo u izvedbi KUD-a ‘Sinj’.