stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 14.10.2020.
14. listopada 2020.
logo grad sinj
Sazvan nastavak prekinute 31. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja
14. listopada 2020.
promo poster za sajam prsuta

Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj promovira tradicionalni način proizvodnje suhomesnatih proizvoda u suradnji sa novim standardima. Zahvaljujući konstantnom angažmanu svih suradnika, proizvođača, institucija i struke sajam se održava petnaestu godinu zaredom.

Svečano otvaranje Sajma ove godine je 16. listopada s početkom u 11:30 h uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Očekuje se sudjelovanje proizvođača pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda s područja RH, predstavnika regionalne mesne industrije, udruga proizvođača, obiteljskih gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i proizvodnjom pršuta i vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Osim izlagačkog dijela upriličit će se bogati kulturno-umjetnički program a u sklopu sajma planira se i organizacija stručnih- edukativnih panela na kojima bi se proizvođači i posjetitelji mogli informirati o temama vezanim za problematiku proizvodnje, plasmana, zaštite i promocije tradicionalnih proizvoda (oznake kvalitete, uvođenje standarda, modela udruživanja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta) te programima poticanja i financiranja od strane vladinih i drugih institucija, a posebno putem natječaja namjenjenih ruralnom prostoru.

Sajam pršuta traje do 17. listopada 2020. godine.

Organizatori 15. Nacionalnog Sajma Pršuta Sinj su Grad Sinj, Poduzetnički centar Sinj d.o.o., i Splitsko – dalmatinska županija.