Obilježena 28. obljetnica od osnutka 126. brigade HV-a i Dan neovisnosti
6. listopada 2019.
Čestitka povodom Dana neovisnosti
8. listopada 2019.

U organizaciji Grada Sinja, dana 11. listopada 2019. godine (petak) na Šetalištu Alojzija Stepinca u Sinju s početkom u 11 sati upriličit će se svečanost postavljanja i otkrivanja biste dr. sc. Marka Veselice.

Marko Veselica (1936. -2017.) bio je ugledni ekonomist i političar, član vodstva Matice hrvatske i jedan od najistaknutijih sudionika Hrvatskog proljeća, te važni disident u komunističkoj Jugoslaviji zbog čega je bio i dugogodišnji uznik u komunističkim zatvorima.

Grad Sinj mu je 1998. godine dodijelio nagradu za životno djelo, a nedugo nakon njegove smrti, u znak zahvale i sjećanja na lik i djelo dr.sc. Marka Veselice, Gradsko vijeće Grada Sinja dana 26. veljače 2018. godine donijelo je Odluku o postavljanju njegove biste u parku na Šetalištu Alojzija Stepinca.

U povodu svečanosti postavljanja i otkrivanja biste ovom istaknutom Sinjaninu, u organizaciji Grada Sinja i sinjskog ogranka Matice hrvatske, 10. listopada (četvrtak) s početkom u 18 sati u dvorani Muzeja Sinjske alke održat će se okrugli stol “Život i djelo dr.sc. Marka Veselice”. O hrvatskom rodoljubu i intelektualcu na okruglom stolu govoriti će fra Mirko Marić, politolog Jakov Žižić, profesor Velimir Borković i profesor Marko Duvnjak.

Stoga se pozivaju predstavnici javnog, društvenog, političkog života, medija, te zainteresirana javnost da prisustvuju predmetnim događanjima.