STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 03.03.2022.
3. ožujka 2022.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPCENJE SCZ SDŽ 04.03.2022.
4. ožujka 2022.
VRIME ZA SINJ

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pokrenuo je inicijativu pod nazivom “Vrime za Sinj” zbog poboljšanja komunikacije između građana i Gradske uprave kroz provedbu interaktivnih radionica i edukativnih predavanja s ciljem zajedničkog definiranja novih razvojnih kapaciteta i strateških prioriteta za razvoj Grada Sinja.

Osnovni cilj inicijative je uspostaviti kvalitetnu komunikaciju između građana i uprave preko niza projekata. Prva radionica bit će održana na temu skorog osnivanja ICS-a – Inovacijskog Centra Sinj u subotu, 5. ožujka u Galeriji Sikirica s početkom u 17:00 h.

Prvom temom rasprave “Na mladima Sinj ostaje” nastojat će se usuglasiti mišljenja i želje studenata i visoko obrazovnih institucija, posebice Sveučilišta u Splitu.


Druga tema “Uz malo vitra raširi svoja krila” pokušat će definirati potrebe sinjskih poduzetnika i potencijal budućeg Sinja.
Gradonačelnik ovim činom nastoji osvijestiti važnost podupiranja mladih poduzetnika na području Sinja, pružajući im pomoć u razvoju i stručnom usavršavanju.
Ova inicijativa već je usklađena je s važnom Odlukom Gradskog vijeća Sinja koje je odobrilo nekadašnji prijedlog Mira Bulja o stipendiranju svih studenata s područja Grada Sinja na visoko obrazovnim institucijama u Hrvatskoj. Sljedeći korak je osiguranje preduvjeta za kvalitetna radna mjesta kako bi se današnji studenti nakon završetka studija lakše zaposlili u struci.


Gradonačelnikova inicijativa trebala bi pokrenuti projekt koji će doprinijeti uključivanju svih ljudskih potencijala i novih ideja u ozbiljno promišljanje o budućnosti Grada. Ova inicijativa odvijat će se paralelno s aktivnostima usmjerenim na pokretanje gospodarskih projekata u Sinju.
Kako bi projekti pružili najbolje moguće rezultate i bili prilagođeni željama građana, organiziramo fokus grupe na koje pozivamo sve zainteresirane građane koji će imati priliku izraziti svoja mišljenja i prijedloge te saznati detalje planiranih aktivnosti.

Raspored događanja:

17:00 – 17:30 warm up
17:30 – 17:45 prezentacija inicijative “Vrime je za Sinj”
17:45 – 19:15 fokus 1.: ”Na mladima Sinj ostaje!”
19:15 – 19:30 pauza
19:30 – 20:30 fokus 2.: ”Uz malo vitra raširi svoja krila.”
20:30 – 21:30 zabavni program