Zatvorena cesta od Otoka do Trilja
21. veljače 2023.
Darujte krv, spasite život!
22. veljače 2023.

Preuzeto: Ferata.hr

Na prepunoj Sinjskoj pijaci večeras je, nakon “poštenog i časnog“ suđenja, zapaljen krivac za sve zlo i nedaće koji su protekle godine zahvatili Sinjane.

Lik ovogodišnjeg Krnje, koji je na sebi imao broj 4, u ruci mistriju i ispred kojeg je bio nakrivljeni zid s ispisanim slovima AP sve je odmah podsjetio na ministra (ili ministre) obnove. Krnje je na državnoj razini najviše kriv zbog neuspješne obnove nakon potresa u Zagrebu i Baniji, a na lokalnoj za niz problem koji muče Sinjane, između ostaloga zbog otvorene kanalizacije u Ćosinom potoku koja teče kroz centar grada i zbog ‘metalnih kovčega’ koje njihov vlasnik naziva autobusima i u njima prevozi putnike.

Nakon saslušanja tužitelja i obrane, po već pripremljenom scenariju, Krnje je osuđen na lomaču. Krnje je zapaljen uz himnu ‘sinjskih krnjevala’ Neka njega vatra pali.

Nakon izvršenja presude članovi Krnjevalske udruge vratili su ključeve Grada gradonačelniku Miru Bulju, izvijestivši ga da su potrošili sve pare te da on sada može dijeliti obećanja iz prazne blagajne.

Prije paljenja Krnje i suđenja na Pijaci maškare su se okupile u Ređiji, ispred prostorija Krnjevalske udruge, nakon čega su krenule u defile ulicama Sinja. U povorci su uz ‘krnjevale’ bile i Sinjske mažoretkinje, didi iz Bajagića te brojni građani koji su se za ovu prigodu umaškarali.