STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 09.04.2022.
9. travnja 2022.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 10.04.2022.
10. travnja 2022.
SAJAM PRŠUTA SINJ 2022.

Dodjelom nagrada u Sinju je u subotu završen 17. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, sudjelovalo je 40-tak izlagača iz Dalmacije, Like, Zagorja, Slavonije i Hercegovine, a titulu šampiona kvalitete osvojila je pršutana Pupačić.

Zlatnu diplomu za kvalitetu dobili su proizvođači MTO Mrki, GTF, Sušara Perajica i Herceg pršutana, zlatnu plaketu kvalitete pršuta dobio je PBZ Svilaja, titulu vice šampiona kvalitete pršuta Agro Maleš. Titulu šampiona kvalitete pršuta osvojila je pršutana Pupačić iz mjesta Kostanje na omiškom području.

Na zatvaranju 17. Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda sinjski gradonačelnik Miro Bulj zahvalio je svima na organizaciji i sudjelovanju i najavio da sajam sljedeće godine namjeravaju dignuti iznad onoga kada je bio najjači, a to je bilo vrijeme prije pandemije koronavirusa.

Iduću ćemo godinu napraviti sve što je moguće da u Zagrebu promoviramo naš sajam pršuta. Ovaj ćemo festival proizvodnje domaćih pršuta, pancete i ostalih proizvoda dignuti na najveću moguću razinu. Iduće godine ćemo prije otvaranja sajma u Sinju imati svojevrsni predsajam, prvo u Zagrebu, a onda najvjerojatnije i u drugim gradovima, poručio je Bulj.

Na dvodnevnom Nacionalnom sajmu pršuta u Sinju sudjelovalo je četrdesetak izlagača iz Dalmacije, Like, Zagorja, Slavonije i Hercegovine. Osim pršuta i drugih suhomesnatih delicija proizvođači su izložili maslinovo ulje, razne domaće suvenire i rukotvorine.