Biciklijada sinjskih osnovnoškolaca
6. svibnja 2024.
Javni poziv za prijem u radni odnos na određeno vrijeme u Gradu Sinju za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu projekta “ZAŽELI—Prevencija institucionalizacije, Zaželi dobro”
8. svibnja 2024.

Na prvoj biciklijadi u Sinju koja je održana danas na igralištu OŠ Marka Marulića slavili su učenici OŠ Ivana Lovrića, druga nagrada pripala je učenicima OŠ fra Pavla Vučkovića, a treća domaćinima OŠ Marka Marulića.

Natjecanje su organizirali predstavnici MUP-a, PP Sinj, HAK-a, Autokluba Dalmacija i Grada Sinja s ciljem što sigurnijeg sudjelovanja u prometu osnovnoškolaca.

Prije početka natjecanja predstavnici MUP-a natjecatelje su upoznali s prometnim propisima. Usvojeno znanje učenici su morali dokazati  polaganjem testa.

Natjecanje se odvijalo na postavljenom poligonu s „preprekama“ koji su vozači bicikla trebali proći uz što manje počinjenih „grešaka“.

Najuspješnijim školama i natjecateljima dodijeljene su nagrade u visini od 200, 100 i 50 eura, a svi natjecatelji su dobili majice.

Nagrade su dodijelili: Denis Bobeta, zamjenik gradonačelnika Grada Sinja,  Duško Ugrin, pomoćnik načelnika PP Sinj i predstavnik HAK-a Ante Mandac.

Predavanje o prometnim propisima održao je Jasmin Hasupić, samostalni policijski službenik pri Uredu načelnika PU Splitsko-dalmatinske, a sudio je Miško Kerekeš, predstavnik HAK-a.  

Organizatori su iznimno zadovoljni ovogodišnjim natjecanjem te su najavili kako će sljedeće godine u biciklijadu uključiti i druge škole na području Cetinske krajine.