logo_gradSinj_naslovna
5. IZVANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
3. kolovoza 2018.
Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnica ‘Oluje’
6. kolovoza 2018.
logo_gradSinj_naslovna

Drage Sinjanke i Sinjani, građanke i građani Republike Hrvatske!

5. kolovoza 1995. godine na kninskoj tvrđavi pobjedonosno je zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja. Akcija „Oluja“ istaknula je snagu domoljublja i nepobjedivost hrvatskog vojnika na što smo trajno ponosni, a ujedno bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.
Ovo je prigoda da iskažemo dužnu počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata i svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje naše Domovine. Zahvaljujemo im jer njihov primjer požrtvovnosti trajni je putokaz i odgovornost za nas i sve buduće naraštaje.​ 
Slaveći nedavnu prošlost, okrenuti smo budućnosti, stvaranju boljih uvjeta života za sve nas. Vjerujući da ćemo nadolazeće izazove uspješno riješiti, te ostvariti sve ideale i vrijednosti za koje su se borili naši branitelji, u ime Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim žiteljima Grada Sinja i Republike Hrvatske upućujemo iskrene čestitke u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice Vojno-redarstvene akcije „Oluja“.

Gradonačelnica, Kristina Križanac
Zamjenici gradonačelnice: Denis Glavan i Zlatko Ugrin