stožer civilne zaštite logo
PRIOPCENJE SCZ SDŽ 6.9.2020.
6. rujna 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 7.9.2020.
7. rujna 2020.
priopcenje-gradonacelnice-grada-sinja-kristine-krizanac-s-osvrtom-na-uspjesno-odrzanu-305-sinjsku-alku-i-najava-blagdana-velike-gospe

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, učitelji, nastavnici i profesori, u prigodi početka nove školske godine upućujem vam svoje najiskrenije pozdrave uz želju da vam ova bude bolja, sretnija, uspješnija i zdravija od prošle.
Nadam se da ste ljetne praznike ipak uspjeli provesti veselo i bezbrižno i da odmorni i spremni za nova znanja i vještine, za nove izazove, ali i radosni zbog ponovnog susreta s prijateljima i kolegama iz razreda, dočekujete ovaj dan.
Posebnu čestitku povodom dolaska u školske klupe upućujem učenicama i učenicima prvih razreda osnovnih škola koji u svojoj životnoj priči okreću novu stranicu, ostavljajući iza sebe jedan dio bezbrižnog djetinjstva ispunjenog ponajviše igrom i zabavom.
Od svega srca želim vam da ispunite nadanja i očekivanja vaših najbližih, da se zajedno s njima radujete postignutim uspjesima, a da vam poneki privremeni neuspjeh posluži kao dodatni motiv da uložite još veće napore kako bi, u konačnici, ipak stigli do ostvarenja željenih ciljeva.
Poštovani učitelji, nastavnici i profesori, uvjerena sam kako ćete svoje zahtjevno poslanje odraditi usprkos svim teškoćama, nerazumijevanjima i problemima s kojima se u svom poslu često susrećete, sve kako bi svojim učenicima omogućili da školu dožive kao instituciju u kojoj se uz učenje i stjecanje obrazovanja, usvajaju i određene norme uljuđenog ponašanja, uzajamnog uvažavanja i poštovanja.
Vama uvaženi roditelji, od sveg srca želim da buduće uspjehe koje će u novoj školskoj godini postizati Vaša djeca, doživite kao blagoslov koji ćete primati i proslavljati u toplom i sretnom obiteljskom ozračju, uz obilje ljubavi, radosti i mira.
U okolnostima svjetske epidemije COVID-a 19, koja nije zaobišla ni našu zemlju, vjerujem da ćemo svi zajedno biti odgovorni, redovito prati ruke, nositi zaštitne maske, izbjegavati fizičke dodire i poštivati sve druge mjere i preporuke Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, usmjerene na suzbijanje ove svjetske ugroze, kako bi zaštitili prvenstveno sebe, a onda i sve naše najmilije, roditelje, braću i sestre, bake i djedove, svu svoju rodbinu, prijatelje i sve druge ljude s kojima se susrećemo.
Čestitam vam početak nove školske godine.

Gradonačelnica
Kristina Križanac