Chiesa_di_Montemarciano
Montemarciano Republika Italija
12. veljače 2018.
advent-u-sinju
Advent u Sinju
4. veljače 2018.
alkar u trku

Grad Sinj godinama održava mnogobrojne manifestacije samostalno ili u suradnji s Turističkom zajednicom grada Sinja ili nekim drugim organizacijama. Klaster Sinjska alka čiji je osnivač Grad Sinj se posebno usmjerio na umrežavanje manifestacija.

Svojim članovima će omogućiti širenje na nova tržišta povezivanjem sa drugim sličnim klasterima, zajedničkim sudjelovanjem na sličnim manifestacijama u zemlji i zemljama EU.
Na taj način članovima će s minimalnim troškovima biti dostupna druga tržišta što će im omogućiti da sezonsku proizvodnju prebace na cjelogodišnju.

Manifestacije različitog karaktera kroz atraktivnost i konkurentnost nužno je umrežiti, te razviti u cjelogodišnje manifestacije, pretvarajući ih u održivu turističku atrakciju a samim time unaprijediti konkurentnost turističkih proizvoda.

Neke od istaknutih manifestacija u Sinju jesu: Smotra krnjevalskih udruga, Susret poletaraca izviđača, Susret KUD-ova i dalmatinskih klapa, Sajam pršuta, Galopske utrke, Natjecanje u oranju, Festival znanosti, Transdinara maraton, Sajam mogućnosti, Susret gradova prijatelja i mnogi drugi