velika-gospa-sinj
Velika Gospa
4. veljače 2018.
gradska_glazba_sinj
Gradska glazba Sinj
3. veljače 2018.
Matica_hrvatska_logo

Matica hrvatska utemeljena je 1842. godine sa svrhom promicanja nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak.


Jedan je od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj. Osim izdavačke djelatnosti, Matica hrvatska priređuje brojna kulturna i znanstvena događanja: predstavljanje knjiga, znanstvene simpozije, okrugle stolove, rasprave, stručna i znanstvena predavanja te koncerte klasične glazbe. Ogranak Matice hrvatske u Sinju ponovno kako ima veliku ulogu u promicanju i njegovanju hrvatske kulture, povijesti i jezika na području grada Sinja i Cetinske krajine.

Sinj je poznat po mnogočemu, svojoj Gospi, viteškoj igri Alki, ali i po jednom od najaktivnijih ogranaka Matice hrvatske. Sinjski OMH već više od dvadeset godina dvaput godišnje izdaje glasilo Cetinska vrila, koja su uistinu nepresušno vrelo tema i sadržaja iz raznih grana kulture, povijesti i društva Sinja i Cetinske krajine.