logo grad sinj
Sazvana 32. sjednica GV-a koja će se održati elektroničkim putem
27. studenoga 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 28.11.2020.
28. studenoga 2020.
cz rh

Stožer civilne zaštite RH dana 27. studenoga 2020. donio je nove dvije Odluke kojima se uvode nova, još rigoroznija pravila o ograničavanju okupljanja i načinu organizacije javnog prijevoza.


Donesenim Odlukama međuostalim ograničavaju se javna događanja i okupljanja na 25 osoba, pogrebi do 25 osoba s tim da se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom, ostale privatne svečanosti do 10 osoba.
Isto tako odlukama se obustavlja održavanje svadbenih svečanosti, održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi, kao i rad SVIH ugostiteljskih objekata (osim iz skupine „Hoteli i kampovi“ koji mogu usluživati samo svoje goste), rad kasina, automat-klubova i kladionica.


Obustavlja se također održavanje sportskih natjecanja i treninga osim za određene kategorije, rad teretana, fitnes centara, sportskih i rekreacijskih objekata, održavanje svih amaterskih kulturno umjetničkih izvedbi, programa, manifestacija i proba, radionica i plesnih škola, kao i izvedbi koje uključuje zbor i orkestar.


U javnom prijevozu može biti popunjeno maksimalno 40 % ukupnog kapaciteta, a vozači i putnici moraju masku nositi na ispravan način.
Također Odlukama se određuju i djelatnosti koje mogu nastaviti s radom u posebnom ili uobičajenom režimu uz primjenu svih epidemioloških uputa HZJZ.


Mjere su na snazi od danas 28. studenoga, a trajat će do 21. prosinca. Provedbu mjera pojačano će kontrolirati službenici Ravnateljstva civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici i pripadnici civilne zaštite.