Gradonačelnica Sinja primila i nagradila najbolje sinjske učenike
10. srpnja 2019.
logo_gradSinj_naslovna
Obavijest Gradskog izbornog povjerenstva o isplati naknada vezano za sudjelovanje u provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja
10. srpnja 2019.
logo_gradSinj_naslovna

Manifestacija će se održavati od 12. srpnja do 31. kolovoza 2019., a tijekom 50 dana Sinjani i njihovi gosti uživat će u bogatoj ponudi kulturnih i športskih događanja ovog ljeta u Sinju. Otvorenje je predviđeno u petak 12. srpnja s početkom u 20:30 sati na Trgu kralja Tomislava, gdje će potpredsjednik Gradskog vijeća Anđelko Bilandžić podići i službenu zastavu Dana Alke i Velike Gospe, uz nastup Sinjskih mažoretkinja i Gradske glazbe Sinj, nakon čega slijedi predstava „Sinjska nevista“ u izvedbi Sinjskog pučkog kazališta u dvorištu Alkarskih dvora. Tradicionalno u danima koji slijede na programu se nalazi koncert Mješovitog zbora grada Sinja, klape Sinj, Gradske glazbe Sinj, Festival S.A.R.S., Sajam sela, Kamičak etno festival, razne izložbe i predstave, nastupi kulturno umjetničkih društava i druga zanimljiva događanja koja su pripremile vrijedne udruge s područja našeg grada. Uz kulturni program ljetno obiluje raznim športskim manifestacijama kao što su boćarski turnir, odbojkaški turnir, dječji nogometni turnir i mnogi drugi.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac je poručila svim sugrađanka i sugrađanima, kao i dragim gostima:
“U prigodi 304. obljetnice Sinjske alke i slavne pobjede pod Sinjem uz Gospin zagovor, u suradnji s Viteškim alkarskim društvom i Samostanom Gospe Sinjske pripremili smo vam bogat i raznovrstan program pod nazivom „Dani Alke i Velike Gospe 2019.“, manifestaciju koja objedinjuje čitav spektar pojedinačnih kulturnih, zabavnih i športskih programa i projekata koji će se održavati tijekom srpnja i kolovoza u vrijeme kad se u gradu Sinju odvijaju alkarske svečanosti i proslavlja blagdan naše zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske kojeg slavimo i kao Dan grada Sinja. Skromno se nadamo da ćete u programu koji je pred Vama naći zanimljive i vrijedne sadržaje koji će pobuditi vaš interes i čije će praćenje uvećati zadovoljstva koja proizlaze iz sudioništva u ovim veličanstvenim događajima.”