IVO DELONGA
Gradonačelnik Bulj nagradio Ivu Delongu: Nema ništa vrijednije nego darovati krv za drugoga
13. rujna 2022.
dimnjačar
Obavijest o privremenom obavljanju dimnjačarskih poslova na području Grada Sinja
14. rujna 2022.
SINJ

Delegacija Grada Sinja u kojoj su gradonačelnik Miro Bulj i Željko Poljak sudjelovat će danas na obilježavanju godišnjice stradanja Sajmišta, a na poziv Udruge hrvatskih branitelja Sajmište Vukovar.

Točno prije 31 godinu, 14. rujna 1991. godine nakon žestokih napada pao je jedan dio obrambenih crta koje su držali hrvatski branitelji Sajmišta. U taj prostor upali su četnici i JNA te ubili dvanaest hrvatskih branitelja i civila koje su potom bacili u bunar.

Krvoproliće se nastavilo i 15. rujna, sve dok branitelji nisu stabilizirali prve crte obrane, a uslijed svakodnevnih granatiranja izginula je gotovo cijela mladost Sajmišta, a mnogi hrvatski branitelji završili su u koncentracijskim logorima po Srbiji. Nakon toga veliki je broj hrvatskih branitelja i civila odveden u nepoznatom pravcu, a njihova sudbina ni danas nije poznata. Za zlodjela nitko dosad nije odgovarao.

Danas je to mjesto obilježeno kao jedna od bezbroj masovnih grobnica razbacanih po cijeloj Hrvatskoj na kojem će se položiti cvijeće, zapaliti svijeće i izmoliti molitva za sve nestale, poginule i umrle branitelje.