7. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
17. studenoga 2017.
Javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš eksploatacije arhitektonsko – građevnog kamena na budućem eksploatacijskom polju „Priorice“ na području Grada Sinja
21. studenoga 2017.

Vukovar je obilježio 26 godina od pada u ruke srpskog agresora nakon najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade. Kao i svake godine, tisuće građana i državne delegacije došle su se pokloniti Gradu heroju i sudjelovati u koloni sjećanja.
Središnja svečanost započela je u 10 sati programom ‘Vukovar – mjesto posebnog pijeteta’ te Kolonom sjećanja od vukovarske ratne bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u kojoj je sudjelovalo oko sto tisuća građana. Među njima bila je delegacija Grada Sinja predvođena gradonačelnicom Kristinom Križanac, zamjenik gradonačelnice Denis Glavan, pročelnica Ankica Panza, kao i brojni stanovnici Cetinskog kraja, hrvatski branitelji, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, alkari i alkarski momci, brojne osobe iz kulturnog, sportskog, vjerskog i javnog života s cetinskog područja.
Nakon Kolone sjećanja na Memorijalnom groblju upriličeno je polaganje vijenaca i ruža na grobnice poginulih i ubijenih branitelja i civila. Vijenci su položeni i cvijeće zapaljene i na mjestu masovne grobnice na Ovčari. Kod spomen-obilježja molitvu za žrtve iz Domovinskog rata predvodio je mons. Antun Škvorčević, požeški biskup.