STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 20.9.2021.
20. rujna 2021.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 21.9.2021.
21. rujna 2021.
odlagalište

Savjesni mještani Lučana obavijesti su Grad Sinj da se na području njihovog mjesnog odbora nalazi nekoliko divljih odlagališta otpada. Posebno žalosti činjenica da se ovi divlji deponiji nalaze u neposrednoj blizini izvora pitke vode. Divlja odlagališta su veliki problem na većine mjesnih odbora na području Grada Sinja, koja su nastala kao posljedica neodgovornog ponašanja pojedinaca.
Komunalni redari Grada Sinja će obići predmetne lokacije, te će u suradnji s djelatnicima Čistoće Cetinske krajine divlji deponiji biti otklonjeni u što skorijem roku.

Čišćenje divljih deponija je i uvod u akciju Zelena čistka koja će se održati u Sinju 25. rujna 2021. godine kada će zainteresirani volonteri u suradnji s gradskim komunalnim službama očistiti nekoliko divljih odlagališta na području Grada Sinja.

Podsjetimo, Zelena čistka je nacionalna kampanja kojoj je u cilju podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta.

Gradonačelnik Miro Bulj pozvao je sve zainteresirane građane i ljubitelje prirode da se pridruže akciji čišćenja, te da svoje prijave pošalju na e-mail: info@sinj.hr ili 021/ 708-600.
U e-mailu je potrebno navesti: Zelena čistka- ime i prezime.