logo grad sinj
Grad Sinj otvara savjetovanje s javnošću oko prijedloga Programa javnih potreba u sportu Grada Sinja za 2021. godinu
2. prosinca 2020.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 03.12.2020.
3. prosinca 2020.
Stožer cz grada Sinja

Ovlaštene osobe dvaju vrtića koje posluju na području Grada Sinja, izvijestili su Stožer CZ Grada Sinja o pojavi koronavirusa u njihovim ustanovama.

Pa je tako Stožer CZ obaviješten od strane Dječjeg vrtića Bili Cvitak Sinj kako je jedna odgojiteljica vrtića u Sinju dana 2. prosinca dobila pozitivan Covid nalaz, zbog čega je njoj kao i cijeloj vrtićkoj skupini koju čini 16 djece određena mjera samoizolacije. Izrečena mjera trajati će do 11. prosinca 2020. g., a o tome su obaviješteni roditelji djece, dok je u samom vrtiću provedena dezinfekcija prostora.Budući da odgojiteljica i djeca nisu bili u kontaktu s djecom ni s kolegicama ostalih skupina, nema potrebe za izolacijom ostalih odgojnih skupina ni djelatnika. Ostatak vrtića i dalje će nastaviti s redovnim radom uz pridržavanje propisanih mjera.

Također iz Dječjeg vrtića Čarobni Pianino obaviješteni smo kako je jedna odgojiteljica vrtića u područnom vrtiću na Hanu, dana 1. prosinca dobila pozitivan Covid nalaz, zbog čega je njoj kao i cijelom područnom vrtiću kojeg čini 63 djece, te još četiri odgojiteljice i dvije pomoćne radnice određena mjera samoizolacije. Izrečena mjera će trajati do 7. prosinca 2020.g.

Iz oba vrtića poručuju kako sukladno uputama i protokolima Nacionalnog stožera i HZJZ poduzimaju sve potrebne mjere, vrtići se redovito pojačano dezinficiraju i provjetravaju a kontakti su svedeni na minimum.