logo_gradSinj_naslovna
OBILJEŽAVANJE 23. OBLJETNICE VOJNO-REDARSTVENE AKCIJE “OLUJA”- DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA
1. kolovoza 2018.
logo_gradSinj_naslovna
NATJEČAJ ZA PRODAJU ZEMLJIŠTA U GZK – SINJ
2. kolovoza 2018.

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Sabora Republike Hrvatske I Grada Sinja, u četvrtak 02. kolovoza u Sinju će se održati 10. Festival marijansko – duhovne klapske pjesme Klape Gospi Sinjskoj.

Po izboru umjetničkog direktora Festivala, Mojmira Čačije, na Festivalu će nastupiti 13. klapa: Sveti Nikola, Šinjorine, Žrnovnica, Vidulice, Pasika, Amfora, Kaleta, Ćuvite, Munita, Kampaneli, Neverin, Angeluš i Contra.

U natjecateljskom dijelu programa klape će pjevati izvorne marijanske pjesme u obradi za klape.

Snimku Festivala prenosit će Hrvatska radiotelevizija uoči blagdana Velike Gospe, a Radio Split na blagdan Velike Gospe.

Festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’ odmah je prepoznat u glazbenom svijetu pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe dok je album s Festivala 2011. nominiran u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe.

Festival ima humanitarnu notu, pa će dio prihoda biti doniran Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.

Festival će se održati u četvrtak, 02.kolovoza.2016.g. u 20:30sati u dvorištu crkve Čudotvorne Gospe Sinjske .

Besplatne ulaznice, koje služe kao i glasački listići, zainteresirani mogu preuzeti u knjižari i papirnici Papirko u Vrličkoj ulici ili na porti crkve.