Vijeće mjesnog odbora Sinj ponovno nije konstituirano
28. siječnja 2016.
Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u Projekt smještajnih kapaciteta za starije i nemoćne osobe unutar ex vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju
5. veljače 2016.

Dana 29. siječnja 2016.g. predana je dokumentacija Projekta „Sinj u sridu“, kojom se Grad Sinj prijavio na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“, za grupu aktivnosti B – Provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine, koji će biti financirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Okosnicu projekta čini rekonstrukcija, obnova i revitalizacija nepokretnih kulturnih dobara Tvrđave Grad, Tvrđave Kamičak i  kule sa satom, Muzeja Cetinske krajine, obnove ulica povijesne cjeline Sinja. Njihova obnova i revitalizacija bit će osnova za razvoj niza tematski povezanih kulturnih i turističkih sadržaja (festivali, predstave, prezentacija tradicijskih zanata, suvenira, multimedija,  i novih proizvoda i sl.) koji će Sinj pretvoriti u turističko odredište s brojnim turističkim sadržajima tijekom cijele godine. Rezultati Javnog poziva očekuju u drugoj polovici 2016.godine. (više…)