Obilježen blagdan Svih svetih
1. studenoga 2023.
logo_gradSinj_naslovna
Javni natječaj za dodjelu potpora za doktorske, magistarske, specijalističke i diplomske radove na temu Sinja
2. studenoga 2023.

Gradonačelnik grada Sinja Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta jutros su posjetili novootvoreno gradilište na Trgu Gojka Šuška u Sinju na lokaciji uz sportsku dvoranu Ivica Glavan – Ićo u Sinju.
Riječ je o novom objektu naziva Family point koji se gradi na 802 kvadratna metara, a cilj mu je okupljanje obitelji, psihofizički razvoj djece i socijalizacija.
Sam objekt bit će podijeljen na tri zone i to na fitness zonu, dječje igralište te sportsku i piknik zonu.
Family point bit će opremljen raznim vrstama igrački i sportskih sprava tako će dječje igralište biti opremljeno s 8 sprava od kojih su 4 sprave namijenjene za djecu manjeg uzrasta, a preostale 4 za djecu većeg uzrasta. U središnjem dijelu dominirat će fontana s betonskom pločom u obliku alke.
Sportska zona opremljena će biti umjetnom travom, mini arenom i košem za košarku, a podloga će biti od umjetne trave. Piknik zona bit će opremljena s dvije klupe u čijoj je neposrednoj blizini i školica, a podloga će biti betonsko opločenje.
Fitness zona bit će opremljena s dvije fitness sprave i sprave za vanjsku teretanu te antistres gumenom pločom debljine 4,5 cm.
Za ovaj Projekt Grad Sinj će izdvojiti 1.139.274,00 kn, a kako je riječ o izvrsno osmišljenom projektu gradske uprave Grada Sinja govori i podatak da je ovaj Projekt Grad Sinj kandidirao za europska sredstva i dobio od 550.000,00 kn. Radovi bi prema procjenama trebali završiti za četiri mjeseca.