stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 1.7.2020.
1. srpnja 2020.
Dodijeljene Odluke o intervencijskom planu za Cetinsku krajinu
1. srpnja 2020.

Danas, 1. srpnja 2020. godine gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potpisali su Povelju o početku izgradnje Veteranskog centra u Sinju.

Uspostavom veteranskog centara u Sinju unaprijedit će se infrastruktura za pružanje psihosocijalne podrške te postići bolje uključivanje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u društvo. U veteranskom centru provoditi će se aktivnosti usmjerene na poboljšanje zdravstvenog i psihosocijalnog statusa korisnika te promicati aktivno sudjelovanje korisnika na tržištu rada i uključivanje u zadružno poduzetništvo i same aktivnosti udruga. Formirat će se multidisciplinarni timovi psihologa, kineziologa, socijalnih radnika, fizioterapeuta, radnih terapeuta i medicinskog osoblja radi pružanja personalizirane usluge te pružanja posebnih oblika radne terapije i društvenih usluga poput savjetodavne pomoći.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac izrazila je zadovoljstvo što se jedan od četiri veteranska centra gradi upravo u Sinju te je zahvalila ministru Medvedu i Ministarstvu hrvatskih branitelja na uključivanju Grada Sinja u realizaciju i provedbu projekta. Grad Sinj će pružati podršku Ministarstvu u radu Veteranskog centra uključenjem lokalnih dionika u provedbi psihosocijalnih programa i programa tjelesne rehabilitacije za korisnike.

Važnu ulogu u radu Veteranskog centra u Sinju imat će i braniteljske udruge i zadruge s područja Splitsko-dalmatinske županije, posebice Cetinske krajine, kako u pogledu opskrbe njihovim proizvodima tako i u provedbi radne terapije.

Na potpisivanju povelje uz gradonačelnicu Grada Sinja Kristinu Križanac i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda nazočni su bili ministar uprave Ivan Malenica i državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić te predstavnici Grada Sinja, a na gradilištu su ih dočekali predstavnici izvođača radova.