logo grad sinj
OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI I DANA BRANITELJA SINJA I CETINSKE KRAJINE
27. svibnja 2020.
cz rh
Nove Odluke Stožera CZ RH
28. svibnja 2020.

Danas, 27. svibnja 2020. godine održan je sastanak u Hrvatskom saboru, gdje je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio gradonačelnicu Grada Sinja Kristinu Križanac i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva, na čelu s predsjednikom VAD-a Stipom Jukićem. Na sastanku su upoznali predsjednika Jandrokovića o pripremama za 305. Sinjsku alku koja će se održati 9. kolovoza 2020. godine, zahvalili mu na višegodišnjoj podršci, te mu uputili poziv na ovogodišnje alkarske svečanosti.

Istoga dana održan je sastanak u Banskim dvorima, gdje je predsjednik Vlade Andrej Plenković primio gradonačelnicu Grada Sinja Kristinu Križanac i izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj na čelu sa predsjednikom Stipom Jukićem i alkarskim vojvodom Boškom Ramljakom. Na sastanku se Vladu upoznalo s tijekom priprema za ovogodišnju 305. Sinjsku alku.

Gradonačelnica i izaslanstvo VAD-a uputili su zahvalu Vladi i premijeru Plenkoviću na dosadašnjoj financijskoj potpori u realizaciji projekata važnih za funkcioniranje Alkarskog društva, kao i kontinuiranoj financijskoj pomoći vezanoj za rad Muzeja Sinjske alke i Alkarske ergele.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zahvalnost Gradu Sinju i Viteškom alkarskom društvu te naglasio kako podupirući Sinjsku alku zajedno promoviramo hrvatsku kulturnu baštinu, vrijednosti i nacionalni identitet te da će Vlada i dalje putem Ministarstva kulture i drugih resora nastaviti podržavati Grad Sinj i Sinjsku alku.

Uz gradonačelnicu Grada Sinja Kristinu Križanac i predsjednika Viteškog alkarskog društva Stipu Jukića, na oba sastanka s predsjednikom Sabora i predsjednikom Vlade sudjelovali su gvardijan Svetišta Gospe Sinjske fra Ante Čovo, zamjenik predsjednika VAD-a Dinko Bošnjak, alkarski vojvoda Boško Ramljak, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović, član Upravnog odbora VAD-a Igor Vidalina te član Časnog suda Tomislav Župić, kao i predsjednik Nadzornog odbora VAD-a Hrvoje Markulin.