logo_gradSinj_naslovna
Započela je policijska akcija “Mir i dobro”
13. prosinca 2019.
Upaljena 3. adventska svijeća
15. prosinca 2019.

U povodu blagdana Svete Lucije, dana 13. prosinca 2019. godine gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, sa svojim suradnicima posjetila je dječje vrtiće na području Sinja. Prigodnim slatkim poklonima darivala je mališane u dječjim vrtićima Maslačak, Blagovijest i Čarobni pianino.

Prilika je bila to da uz druženje i razgovor, Gradonačelnica spozna kako najmlađi provode zajedničko vrijeme u ovim predškolskim ustanovama, od kojih su neke i obnovljene od početka nove pedagoške godine.

„Skrb o našim najmlađim sugrađanima je vrlo važna, tako da su u protekle 3 godine otvorena nova područna jedinica Dječjeg vrtića Bili cvitak u Turjacima, kao i nove odgojne skupine u vrtićkim jedinicama Bili cvitak u Sinju i Potočnici u Glavicama, što je u konačnici omogućilo upis gotovo 100 djece u nove jasličke i jutarnje vrtićke programe.“ – poručila je gradonačelnica Kristina Križanac.

Na području grada Sinja u pedagošku godinu 2019./2020. u dječje vrtiće upisano je više od 800 djece, te gotovo da nema neupisane djece.

Kontinuirano ulaganje u dječje vrtiće na području Grada, samo je jedna od demografskim mjera koje Grad Sinj osigurava i provodi, kako bi zaustavili negativne trendove koji se ogledaju kroz depopulaciju i pad natalitetne stope.