logo_gradSinj_naslovna
Natječaj za ostvarivanje potpore investicijskim projektima gospodarskih subjekata na području Grada Sinja putem subvencioniranja kamate na kredite
17. listopada 2019.
logo_gradSinj_naslovna
Isplata naknade za ogrijev korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Sinj
18. listopada 2019.

Dana 18. listopada OŠ fra Pavla Vučkovića obilježava Dan škole, koji je ujedno i Dan kravate.

Tim povodom učenici petog i sedmog razreda OŠ fra Pavla Vučkovića ulicama Grada Sinj pronijeli su kravatu dugačku osam metara, te su na kraju došli do zgrade Gradske uprave gdje ih je dočekala gradonačelnica Kristina Križanac. Učenici su pozdravili gradonačelnicu sljedećim riječima:

„Poštovana gradonačelnice,

srdačno Vas pozdravljaju učenici i nastavnici OŠ fra Pavla Vučkovića. Danas proslavljamo Dan škole u čast fra Pavla Vučkovića koji se rodio na današnji dan prije 361 godinu. Njegovo je ime trajno upisano u našem gradu kao simbol domoljublja i bogoljublja.

Također, danas obilježavamo i Dan kravate. Budući da kravata potječe od Hrvata, ovu smo, osam metara, dugu kravatu pronijeli ulicama našega grada kao znak domoljublja, slobode i dostojanstva hrvatskog naroda.

Kravata je i znak komunikacije, otmjenosti i kulturne uljudnosti, stoga smo počašćeni i zahvalni što ste nam se pridružili u obilježavanju Dana škole i Dana kravate.“

Gradonačelnica im je čestitala Dan škole i zaželjela puno uspjeha u daljnjem radu, nakon čega je zastava obješena na zgradu Gradske uprave, gdje će ostati do kraja dana u znak obilježavanja Dana kravate.