Jednostavna nabava – Poziv za dostavu ponuda za nabavu radova na izgradnji automatskog sustava za navodnjavanje objekata: Hipodrom, igralište N.K. “Junak”, igralište “N.K.Tekstilac” i igralište R.K. “Sinj”
3. srpnja 2019.
logo_gradSinj_naslovna
Nisu uspjeli pokušaji konstituiranja Vijeća mjesnog odbora Sinj i Vijeća mjesnog odbora Glavice
4. srpnja 2019.

Župan Blaženko Boban sa suradnicima primio je jučer gradonačelnicu Sinja Kristinu Križanac, predsjednika VAD-a dr. Stipu Jukića sa suradnicima, članovima UO VAD-a: Dinkom Bošnjakom, Igorom Vidalinom, arambašom Ivom Vukasovićem, alaj-čaušom Ivicom Filipovićem Grčićem i tajnikom društva Stipom Nasićem.

Gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac je zahvalila županu Bobanu za svekoliku pomoć i potporu gradu Sinju, navlastito za organizaciju Alke, te je dodala: “Pripreme su u tijeku već godinu dana, jer čim završi Alka mi se već pripremamo za sljedeću. Sve je spremno za doček gostiju kao i svake godine i vjerujem da će se svi koji taj dan dođu u grad Sinj ugodno osjećati. Cilj nam je Alku promovirati i izvan granica Republike Hrvatske, jer riječ je o božanstvenom nacionalnom identitetu koji u nijednom trenutku do sada nije iskorišten onako kako bi trebao. Potreba je da ljudi van naših granica vide s koliko kulturne baštine mi raspolažemo. Benefiti koje Alka kao brend može polučiti zaista su veliki kako na regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini.”

Župan je naglasio da je izuzetno zadovoljan sa pripremnim aktivnostima, te kako je Alka je brend ne samo grada Sinja i Splitsko dalmatinske županije, već i cijele Republike Hrvatske, uz sam bok sportu i kulturi koja reklamira Hrvatsku u svijetu. „Veseli me kako čujem što se kulturna suradnja širi i van granica Hrvatske. Zato iskreno hvala prije svega alkarima i alkarskim momcima, viteškom alkarskom društvu na čelu sa predsjednikom dr. Stipom Jukićem koji je Alku za vrijeme svog mandata podigao na uistinu visoku razinu u svakom segmentu.”-rekao je župan.

Predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić je kazao kako mu je pomalo neugodno zbog pohvala za dosadašnji rad i organizaciju priprema Alke, koje je čuo od župana, te je zahvalio na tomu i na svemu što grad Sinj i Županija čine kako bi alkarima olakšali pripreme te Alku pozicionirali kao nacionalni brend. Kazao je da očekuje skori prijem kod predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na kojemu bi trebali biti dogovoreni detalji o uvrštenju Alke u Proračun Vlade RH. Alka to zaslužuje budući da su u njoj već stoljećima sačuvani kulturni, vjerski i i nacionalni motivi koji čine temeljne sastavnice našega nacionalnog identiteta – kazao je dr. Jukić.

Predsjednika VAD-a sa suradnicima i gradonačelnicu Sinja pozdravio je i predsjednik županijske Skupštine, Petroslav Sapunar: “Od srca vam želim i dalje uspješan rad, vjerujući da će i ova Alka kao i sve dosadašnje proteći u viteškom alkarskom nadmetanju uz postizanje što boljih rezultata.”

Uz župana i predsjednika Skupštine, prijemu su nazočili i pročelnik UO zajedničkih poslova Damir Gabrić i Damir Čarić iz UO za gospodarstvo i EU fondove.