Obilježena četvrta godišnjica smrti Ivice Glavana
15. srpnja 2019.
logo_gradSinj_naslovna
Poziv na usmeni intervju i objava rezultata pisanog testiranja u postupku prijma u službu u Grad Sinj , Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na radno mjesto Stručni suradnik za stambena pitanja – vježbenik, (1 izvršitelj, m/ž), na određeno vrijeme od 12 mjeseci
16. srpnja 2019.

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj posjetilo je, u ponedjeljak 15. srpnja, splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića. Ovim putem pozvali su nadbiskupa na ovogodišnju 304. Sinjsku alku te ga izvijestiti o tijeku priprave, kao i o aktivnostima Viteškog alkarskog društva.

Susretu u Nadbiskupskom ordinarijatu prisustvovali su predsjednik Društva Stipe Jukić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, članovi Upravnog odbora Ivica Filipović Grčić, Ivo Vukasović i Igor Vidalina, počasni član dr. sc. don Josip Dukić te domaćin i član Davor Benja.

Nadbiskup Barišić je istaknuo kako je „Sinjska alka važan simbol hrvatskog identiteta koji je poseban po tome što povezuje tradiciju i kulturu s vjerom i duhovnošću“.

Članovi Viteškog alkarskog društva upoznali su nadbiskupa s radom Alkarske ergele i muzeja Sinjske alke. Gradonačelnica Križanac naglasila je kako zahvaljujući Sinjskoj alci i proslavi Velike Gospe grad u kolovozu posjete mnogobrojni gosti i hodočasnici, a pohvalila je i izvrsnu suradnju Društva, grada Sinja i Svetišta Gospe Sinjske.