Započeli radovi na izgradnji sabirne ulice u ex vojarni Ivaniša Nelipića
24. siječnja 2020.
Gradonačelnica na obilježavanju 28. obljetnice pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG-a
27. siječnja 2020.

U subotu 25. siječnja 2020. godine u Posušju uprizorena je predstava „Diva Grabovčeva“ u izvedbi Sinjskog pučkog kazališta i Franjevačke klasične gimnazije Sinj.

Izvođenje predstave u Posušju omogućio je Grad Sinj, a riječ je o uzvratnom posjetu Posušju nakon što je brojno posuško izaslanstvo boravilo sredinom prosinca u Sinju gdje je potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji između Grada Sinja i Općine Posušje. Predstavi je ove subote nazočilo izaslanstvo iz Sinja predvođeno gradonačelnicom Kristinom Križanac i gvardijanom Franjevačkog samostana u Sinju fra Antom Čovom.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac istaknula je kako je ponosna što su Sinjani pokloniti Posušju upravo ovu predstavu. „Ovo samo znači da Općina Posušje i Grad Sinj nisu samo protokolarno potpisali Povelju o prijateljstvu, jer ipak jedna povijest nas veže od prije 641 godinu. Jednostavno je došlo vrijeme da tu platformu otvorimo, da otvorimo suradnju. Inače naši su ljudi povezani, naši Sinjani stalno su ovdje u Posušju.“

Načelnik Posušja Branko Bago je zahvalio gospođi Križanac i Gradskom vijeću Sinja što su prihvatili inicijativu da se potpiše Povelja o prijateljstvu i suradnji između Grada Sinja i Općine Posušje, čime je uspostavljeno prvo prijateljstvo s jednim gradom/općinom kad je u pitanju Posušje, te dodao da se veseli budućoj suradnji kroz kulturne i sportske događaje, te gospodarstvo.

Predstava je privukla veliki broj gledatelja u Posušju, ali i na domaćem terenu u Sinju, gdje je premijerno izvedena 8. prosinca u povodu 181. obljetnice Franjevačke klasične gimnazije i Sjemeništa u Sinju.

Postava od 15 glumaca iz Sinjskog pučkog kazališta i Franjevačke klasične gimnazije Sinj potrudila se prenijeti publici priču o ovoj, na daleko poznatoj ljepotici, djevojci predanoj svojoj vjeri i svome Bogu, koju je na Kedžari, na Vran planini ubio turski beg nakon što je odbila njegovu prošnju. Priča o Divi je, osim kroz glumačke dijaloge i monologe prenošena i kroz guslarske izvedbe.

Glavne uloge tumačili su Dinko Franchini i Ana Bota, a u ostalim ulogama: Marin Kujundžić, Zoran Šabić, Blaž Toplak, Marija Mandac, Petra Ugrin, Ivan Crnjac, Lovre Veraja, Marko Duvnjak, Nino Šimleša, Marta Šimić, Lucija Vučković, Ćiro Barać, te guslar Jure Babić. Režiser i scenograf predstave je Željko Viculin, kostimograf Marija Viculin, a za svjetlo i ton bio je zadužen Nikša Katić. Redatelj predstave je Željko Viculin koji se zahvalio na lijepom prijemu u Posušju i publici koja se odazvala u velikom broju na predstavu.