Javna tribina za građane na temu kružnog gospodarstva i postupanja s otpadom
8. prosinca 2023.
Grad Sinj organizira doček Hane Ivković na Trgu dr. Franje Tuđmana
8. prosinca 2023.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj potpisao je Dodatak kolektivnom ugovoru s Iskrom Vostrel Prpić, predsjednicom Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske o povećanju plaća s osnove koeficijenta i osnovice, a potpisivanju Dodatku ugovora nazočila je povjerenica Sindikata u Sinju Maja Barać.
Potpisivanjem Dodatka ugovoru svi zaposlenici DV Bili cvitak od 1. prosinca 2023. godine imaju plaće koje su u potpunosti usklađene sa školama.
Osnovica plaće povećana je s 884,39 na 974,18 eura i svi koeficijenti radnih mjesta značajno su povećani. Zaposlenicima vrtića povećana su prava zaposlenika tako da su veća nego kod zaposlenika u osnovnoškolskom obrazovanju.
Gradonačelnik Bulj je istaknuo kako je od početka svoga mandata fokusiran na rad vrtića, povećanja vrtićkih skupina, a već dva puta je potpisao i kolektivni ugovor kojim su povećane plaće i sva prava zaposlenika.
Podsjetimo, od početka svoga mandata u Dječjem vrtiću “Bili cvitak” otvoreno je 14 novih skupina, a broj djece povećan je sa 603 na 911, gradonačelnik je uveo i besplatan vrtić za svu upisanu djecu. Sva djeca vrtićke dobi upisana su u vrtiće na području Sinja, a za neupisanu djecu jaslične dobi Grad Sinj izdvaja 150 eura mjesečno.
Predstavnici sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske na svom Facebook profilu pohvalili su Grad Sinj i gradonačelnika Mira Bulja i predstavnike sindikata:

https://www.facebook.com/SRPOOH.HR?locale=hr_HR

?✨DONOSIMO ODLIČNE VIJESTI IZ SINJA!?✨

???????????? ? ?? ???? ?????? ?? ?. ??.????. ????? ????́? ???? ?? ? ?????????? ?????Đ??? ?? ?̌??????,

???? ???????????? ?? ???? ???????? ? ???????? ?? ???.?? €!

✅Bravo za Grad Sinj i gradonačelnika g. Miru Bulja koji je u kratko vrijeme osigurao da svako dijete ima besplatan vrtić
ALI I DA SVAKI RADNIK U DV BILI CVITAK IMA PLAĆU KOJA MU PRIPADA!
? Čestitke povjerenici Maji Barać na ustrajnom i predanom predstavljanju svojih članova!???
?Grade se i novi vrtići te ne sumnjamo da će se ovakvim potezima održati kvaliteta i da će ulaganje u suRPOO RPOO-a u dječje vrtiće, i one koji u njima rade, dati dugoročnu stabilnost i svjetlu budućnost u Gradu Sinju!
????SAD NAPRID U ADVENTSKO DOBA, DOBA ZA NOVE NADE I DOBA ZA OBITELJ I PRIJATELJE!
?Sretni smo jer svakoga dana idemo naprijed!?