GLAVICE
Nastavljaju se radovi na uređenju poljskih puteva i makadamskih kolnika
19. kolovoza 2022.
SINJ
Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima
22. kolovoza 2022.
SIMONA ŠANDRĆ GOTOVAC

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj izrazio je sućut povodom smrti dr. Simone (Šime) Šandrić Gotovac koja je preminula rano jutros u KBC-u Split.

„Izražavam duboku sućut obitelji, rodbini i prijateljima povodom smrti naše drage Sinjanke, velike humanitarke i liječnice Simone Šandrić Gotovac. Rođena Karakašičanka, svjetski priznata liječnica nikada nije zaboravila svoj kraj, a Sinj i Cetinsku krajinu prezentirala je na najljepši način. Posljednji dani njenog života bili su prožeti razgovorima o ljepotama i potencijalima Cetinske krajine i Sinja u koji se često i s radošću vraćala.

Simona Šandrić Gotovac dokaz je kako domet ljudske duše, srca i hrabrosti nadilazi sve poznate granice i može nas vinuti do zvijezda.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine“

Podsjetimo, Simona Šandrić Gotovac Rođena je u Sinju 19. kolovoza 1941. Medicinu je studirala i diplomirala u Rimu na Fakultetu medicine i kirurgije „Agostino Gemelli“ Katoličkog sveučilišta Svetog Srca. Simona Šandrić Gotovac bila je pionir ehokardiologije i sportske kardiologije, članica zdravstvenog tima koji se brinuo za zdravlje tadašnjeg pape sv. Ivana Pavla II.

Usavršavala se u Sjedinjenim Američkim Državama: na Loyolinu medicinskom fakultetu u Chicagu sportsku kardiologiju, radila je i na Klinici Mayo te na washingtonskome Georgetownskom sveučilištu.

Bila je udovica poznatog intelektualca, književnika i političara Vlade Gotovca.

Za vrijeme Domovinskog rata iskazala se kao humanitarka, a nemjerljiv je i njen doprinos u priznanju Republike Hrvatske.