SCZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 18.02.2022.
18. veljače 2022.
SCZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 19.02.2022.
19. veljače 2022.
MIRO BULJ

Na sinjskom Hipodromu, u konferencijskoj dvorani IEC-a ‘Sinjska alka’ danas su održani sastanci fokus grupa lokalne zajednice, kako bi se što kvalitetnije donio model i način upravljanja tvrđavom Kamičak, zgradom ‘Palacina’ i IEC-a ‘Sinjska alka’.

Cilj izrađivača plana je bio uključiti što više dionika iz lokalne zajednice, koji su dali inpute za najbolji prijedlog načina upravljanja IEC-om. Prof. Božena Krce Miočić, koja jer vodila fokus grupe, istaknula je kako su Sinjani neočekivano dobro reagirali na poziv te da su vrlo aktivno izrazili svoj stav prema načinu upravljanja. Naime, svi zajedno žele da upravljanje bude participativno te smatraju da bi bilo nužno da upravljanje bude unutar zajednice.

Sastanku su se odazvali predstavnici 40-ak udruga s područja grada Sinja, a izrađivač plana, sukladno dogovoru, do 1. ožujka dostavit će nacrt plana koji će Gradska uprava prihvatiti ili korigirati.
Gradonačelnik Sinja Miro Bulj istaknuo je kako je nužno iznaći najbolji model upravljanja ‘Sinjom u sridu’, kako Gradu Sinju ne bi dolazile dodatne kazne za ovaj projekti kako bi građevine koje su sagrađene napokon zasjale u punom sjaju.