ŠKOLA
Gradonačelnik Bulj odlučio sufinancirati sve učenike u produženom boravku
6. rujna 2022.
VODA U USTAV
Miro Bulj: Pobjeda, isplati se borit
8. rujna 2022.
OGRJEV

Gradonačelnik Grada Sinja odlučio je dodijeliti 1.050,00 kuna jednokratne novčane pomoći za ublažavanje posljedica energetske krize ugroženim građanima Grada Sinja koji su izgubili pravo na troškove ogrjeva koje je prethodnih godina isplaćivala Splitsko-dalmatinska županija.

Riječ je o odluci koju je gradonačelnik donio zbog povećanja cijena hrane i energenata koji građane u potrebi dovode do samog ruba egzistencije i siromaštva.

Novčana pomoć će se dodjeljivati korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Sinj odnosno onima koji se nisu u mogućnosti uzdržavati radom ili prihodima od imovine ili drugih izvora.

Podsjetimo, Gradsko vijeće u ožujku ove godine donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi Grada Sinja kojom je korisnicima zajamčene minimalne naknade već osigurano pravo povećanja naknade za troškove stanovanja sa 30% na 50 % iznosa zajamčene minimalne naknade.

Novom socijalnom mjerom Gradonačelnik štiti građane od socijalne isključenosti, ublažava posljedice i potencijalne rizike od siromaštva, a ujedno potiče socijalnu uključenost te povećava kvalitetu života svojih sugrađana.

Pravo na ovu pomoć imat će svi korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Sinj koji podnesu zahtjev za privremenu pomoć za ublažavanje posljedica energetske krize od 19. rujna 2022. do 19. listopada 2022.

Zahtjev se mogu preuzeti ispod teksta, na stranicama Grada Sinja ili preuzeti osobno na porti Gradske uprave.

Popunjeni Zahtjevi se predaju na info@sinj.hr ili osobno u pisarnici Grada Sinja.