likomed
Dezinsekcija komaraca na području grada Sinja
9. kolovoza 2022.
ALKA 2022.
Gradonačelnik Bulj alkarima: zajedno pozovimo Papu Franju na Alku!
9. kolovoza 2022.
vrtići

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je posjetio gradilišta u sinjskim gradskim vrtićima.

Pred početak nove pedagoške godine radovi u svim vrtićkim jedinicama su u punom jeku. U Dječjem vrtiću „Maslačak“ kompletno je izmijenjeno centralno grijanje. Stružu se, gletaju i bojaju zidovi, a u izradi je i projekt i nadzor za centralno grijanje.

U „Bilom cvitku“ je počela demontaža kuhinje koja će otvoriti prostor za još jednu vrtićku skupinu djece. Nova kuhinja će se kompletno renovirati i osposobiti na Junakovom igralištu te će biti centralna kuhinja za sve vrtiće.

U tijeku su i građevinski, krovopokrivački, elektroinstalaterski, vodoinstalaterski i limarski radovi u “Bilom cvitku”, a uskoro će početi opremanje soba novim namještajem i didaktikom.

Gradonačelnik je posjetio i Dječji vrtić „Alkarić“ u Brnazama gdje se odvija transport kompletnog namještaja zbog renoviranja cjelokupnog vrtića. Na tom vrtiću uređena je fasada, sanirano krovište i kompletno su promijenjeni vrata i prozori. Kompletno su uređenje sobe i sanitarni čvorovi, a nabavljaju se i nove garderobe. Nakon dovršetka ovih radova kompletno će se renovirati i opremiti dječje igralište u sklopu vrtića.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj izrazio je zadovoljstvo te napomenuo kako su završeni svi građevinski radovi u vrtiću „Nikolino“ u Brnazama kojeg uskoro čeka opremanje i svečano otvaranje.

Podsjetimo, prethodnih godina je bilo 29 vrtićkih jedinica dok se brojka u ovoj godini podignula na 36 s tendencijom rasta.

vrtići