SINJ
Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti iz Programa potpora poljoprivredi na području Grada Sinja,
11. studenoga 2022.
Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude
11. studenoga 2022.
MIRO BULJ

U ponedjeljak, 14. studenog 2022. godine počinje isplata naknade za troškove ogrjeva korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja grada Sinja.


Sukladno odredbama članka 289. st. 3.  Zakona o socijalnoj skrbi (NN 18/22 i 46/22)  svi korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu nadležnog Centra za socijalnu skrb imaju pravo na pomoć za troškove ogrjeva.
Sukladno Odluci Vlade o kriterijima i mjerilima za financiranje za troškove stanovanja (NN 104/22)  svakom korisniku prava na zajamčenu minimalnu naknadu osigurava se iznos od 1.050,00 kuna za troškove ogrjeva.
Isplata naknade za troškove ogrjeva korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja grada Sinja će se vršiti u prostorijama Crvenog križa od ponedjeljka 14. studenog 2022. do kraja mjeseca, od 9-14 sati.

DRVA


Podsjetimo, Sinjanima lošeg imovinskog stanja,  korisnicima minimalne zajamčene naknade Centra za socijalnu skrb Sinj ranije su, Odlukom gradonačelnika Mira Bulja isplaćene privremene novčane pomoći za ublažavanje posljedica energetske krize u visini od 1.050 kuna, a Odluku je Gradonačelnik  donio prije utvrđivanja kriterija i mjerila Vlade.

Gradonačelnik Miro Bulj ovom mjerom želio je povećati kvalitetu života svojih sugrađana, potaknuti socijalnu uključenost te ublažiti posljedice energetske krize i rizike od siromaštva stanovnika Grada Sinja.
Netom nakon Odluke sinjskog Gradonačelnika Vlada je osigurala minimalnu naknadu od 1.050,00 kuna za ogrjev korisnicima Centra.