Koncert M.O.R.T.-a i dBLUZ-a na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju
28. prosinca 2023.
Potpisani ugovori za potpore u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji i samaca na području Grada Sinja ‘Ostani tu’
29. prosinca 2023.

U Gradskoj vijećnici Grada Sinja gradonačelnik Miro Bulj danas je studentima uručio ugovore o stipendiranju. Grad Sinj će ove godine stipendirati ukupno 345 studenata, od toga 91 na prvoj, te 254 na ostalim godinama studija.

Ovo je veći broj stipendija u odnosu na lani kada ih je dodijeljeno 260. Mjesečni iznos stipendije je 120 eura. Gradonačelnik Bulj je istaknuo kako je ovo važna potpora koja pomaže studentima, ali i njihovim obiteljima tijekom studiranja. Gradonačelnik je također najavio kako će se ići i na dodatne oblike pomoći studentima:

”Poznato nam je da dosta studenata nije moglo pronaći smještaj u studentskim domovima. Mnogi od njih prisiljeni su smještaj osigurati u privatnom smještaju. Stoga smo u gradu razmišljanja da sufinanciramo studentima s područja Grada Sinja, a koji studiraju u Splitu, Zagrebu, Osijeku i drugim mjestima, plaćanje smještaja u privatnim objektima.”

Uz ove stipendije Grad Sinj za redovite studente koji studiraju u Splitu osigurava plaćanje prijevoza. Za sve redovite studente koji studiraju u drugim mjestima Hrvatske Grad će refundirati jednu putnu povratnu kartu po jednom semestru, istaknuto je na svečanosti potpisivanja ugovora.

Studenti koji danas nisu potpisali ugovore o stipendiranju to mogu obaviti svakog radnog dana u zgradi Gradske uprave na adresi Dragašev prolaz 24, soba br. 37, počevši od 2. siječnja 2024. godine, od 9 do 11 sati i od 12 do 14 sati. Prilikom potpisivanja ugovora dobitnici stipendija trebaju dostaviti broj svog žiro računa (IBAN) i naziv banke kod koje je račun otvoren. Pozivaju se studenti da što žurnije pristupe potpisivanju ugovora o stipendiranju.