STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 27.8.2021.
27. kolovoza 2021.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 28.8.2021.
28. kolovoza 2021.
SASTANAK ŠKOLE

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je održao sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Sinja.

Gradonačelnik ih je izvijestio o mogućnostima korištenja sredstava Grada koja su namijenjena za škole, ali i podsjetio na mogućnost korištenja sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti na kojeg se mogu prijaviti osnovne i srednje škole.

Gradonačelnik je istaknuo kako je Grad Sinj već izdvojio kapitalne donacije za OŠ Marko Marulić iz Sinja za uređenje školskog igrališta odnosno za postavljanje gumenog sloja na košarkaškom igralištu u sklopu škole u iznosu od 218.988,00 kuna te kako je danas potpisao i Zaključak o osiguranju sredstava za izmjenu ograde u OŠ Ivana Mažuranića na Hanu.

Osnivač škola na području Grada Sinja je Splitsko-dalmatinska županija, ali njihova “briga” nije dostatna rekao je gradonačelnik i dodao:

“Smatram kako je svaka škola bitna, a sigurnost naših učenika od iznimne važnosti. Županija bi se kao osnivač škola trebala više brinuti o školama, primjerice o devastiranoj školskoj dvorani koja je nekada bila zamašnjak razvoja sporta u Sinju, ali i drugim sadržajima koje omogućuju djeci zdrav i kvalitetan rast i razvoj. Iako Grad nije osnivač, ali odlučili smo pomoći i probleme rješavati. Uložili smo već u dvije škole, a ostatak sredstava u ovogodišnjem proračunu utrošit će se po prioritetima”, rekao je gradonačelnik Bulj.

Na sastanku se govorilo i o kvalitetnijem prijevozu učenika kao i o pripremama za početak nove školske godine. Zaključeno je kako će sastaviti koordinacijsko tijelo koje će intenzivno surađivati s gradonačelnikom u cilju poboljšanja uvjeta za učenike u sinjskim školama.