STOŽER CZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 5.11.2021.
5. studenoga 2021.
5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
5. studenoga 2021.
MIRO BULJ

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj poslao Zahtjev za dodjelu pomoći za ublažavanje štete od potresa koji je pogodio Sinj i njegovu okolicu 06. listopada 2021. godine.

U dopisu županu Splitsko-dalmatinske županije, međuostalim, stoji kako je ukupna pričinjena šteta od potresa, prema prvim procjenama prijavitelja, cca 1.308.000,00 kn što iznosi oko 2% izvornog proračuna Grada Sinja za 2020.g.

Gradonačelnik je svjestan, kako ističe, da ukupni procijenjeni iznos štete od potresa ne prelazi 20% izvornog proračuna Grada Sinja iz 2020.g., te da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za proglašenje prirodne nepogode na području Grada Sinja.

Ipak, svjesan otežanih uvjeta življenja i poslovanja svojih građana, koji su istovremeno i građani Splitsko-dalmatinske županije, gradonačelnik smatra da su Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija dužni pomoći građanima koji su pretrpjeli štete i to dodjelom novčane naknade. Stoga je zatražio od Županana da u okvirima svoje ovlasti i mogućnosti dodijeli određenu novčanu naknadu oštećenim građanima s područja Grada Sinja.