STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 31.8.2021.
31. kolovoza 2021.
DV BILI CVITAK
Čestitka gradonačelnika na početku nove pedagoške godine 2021./2022.
1. rujna 2021.
DOBRILA VERŠIĆ

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je upriličio prijem za Dobrilu Veršić, ravnateljicu Glazbene škole Jakova Gotovca, povodom njenog odlaska u mirovinu.

Na prijemu su bili i dogradonačelnik Grada Sinja Denis Bobeta i savjetnica gradonačelnika Božena Romac.

DOBRILA VERŠIĆ

Gradonačelnik Bulj ravnateljici Veršić uručio je poklone, sliku akademske umjetnice Vesne Bader, zahvalnicu i cvijeće kao zahvalu za dugogodišnji predan rad i razvoj kulture Grada Sinja,

Podsjetimo, Dobrila Veršić je profesorica klavira, koja je nakon završetka Muzičke akademije u Zagrebu zaposlena u Osnovnoj glazbenoj školi u Sinju, gdje radi već 46 godina.

Cijeli radni vijek posvetila je toj školi i njezinim učenicima. U svom dugogodišnjem pedagoškom radu ljubav prema glazbi prenijela je nizu naraštaja. Njenim su radom obogaćeni naraštaji građana Sinja i žitelja okolnih mjesta.

Glazbenom školom Jakova Gotovca u Sinju upravljala je više od 10 godina, a tijekom tog vremena škola je doživjela procvat. Neka od postignuća su zaposlenja mladih profesora, rast broja učenika u matičnoj školi, kupnja prvog koncertnog klavira, obnova instrumentarija, širenje gudačkog odjela, širenja puhačkog odjela, pokretanje gudačkog i puhačkog orkestra. Na njezinu inicijativu, škola je krenula u proširenje djelatnosti na srednjoškolsko obrazovanje.

To je bio temeljni projekt njezinog ravnateljstva. Nakon 6 godina aktivnog rada za dobivanje srednje škole, 21. prosinca 2020. godine MZO izdalo je Rješenje za početak rada srednje glazbene škole. Radna postignuća i vezanost uz grad Sinj, školu i kolege trajno su obilježili život Dobrile Veršić.